Kategorije Premium sadržaj

VIDEO/ Novi ruski napad dronovima na Kijev. Gore zgrade, jedna osoba poginula

Širi dalje

Ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima koje je Rusija pokrenula na Kijev u ranim jutarnjim satima u utorak, priopćile su ukrajinske vojne vlasti.



Rusija je u ranim jutarnjim satima u utorak pokrenula novi val napada na Kijev, uslijed kojeg je najmanje jedna osoba poginula, a četiri osobe su ozlijeđene

Nazvavši to “masovnim” napadom pokrenutim u nekoliko valova, čelnik kijevske vojne uprave Serhiy Popko, rekao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je Rusija izvela napad koristeći samo bespilotne letjelice Shahed iranske proizvodnje.

“Masovni napad! Ne napuštajte skloništa”, rekao je na Telegramu kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko.

Ukrajinske vojne vlasti su kazale da sustavi protuzračne obrane odbijaju napade. Krhotine koje su padale pogodile su nekoliko četvrti glavnog grada, uključujući povijesne četvrti Podil i Pecherskyi.

Jedna osoba poginula je u požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u kijevskoj četvrti Holosivski nakon što je na nju pali ostaci drona, piše The Guardian.

Kličko je dodao da je iz te zgrade evakuirano 20 osoba, a 27-godišnja žena prevezena u bolnicu nakon što je zadobila ozljede.

Bio je to treći napad na glavni grad u 24 sata. Nije poznato koliko je dronova Rusija lansirala.

Rusija je više puta napala glavni grad Ukrajine u svibnju kombinacijom bespilotnih letjelica i projektila, uglavnom noću, u očitom pokušaju potkopavanja volje Ukrajinaca za borbom nakon više od 15 mjeseci rata.

Napadi u utorak bili su 17. ruski zračni napad na Kijev ovog mjeseca i uslijedili su nakon što je grad dvaput napadnut u ponedjeljak, uključujući neuobičajeni udar tijekom dana.

Hina/Foto: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije