Kategorije Premium sadržaj

Vidović Krišto nije birala riječi u pismu premijeru Plenkoviću

Širi dalje

Zastupnica Karolina Vidović Krišto nije birala riječi u pismu premijeru Andreju Plenkoviću zbog najave da će se na božićnom domjenku SNV-a sastati sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem. Optužuje ga da je “glavni zaštitnik srbijanskih ratnih zločinaca” te da svojim ponašanjem “sramoti i ponižava Hrvatsku”.



“PLENKOVIĆ SRAMOTI I PONIŽAVA HRVATSKU SUSREĆUĆI SE SA SRBIJANSKIM MINISTROM DAČIĆEM

Medijska najava da ćete se sastati sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, još  je jedno ponižavanje i vrijeđanje hrvatskih građana i Države Hrvatske.

Spomenuti gospodin Dačić sustavno kleveće RH te se javno deklarira kao pristaša međunarodnog  kriminalca i počinitelja ratnih zločina u Hrvatskoj, Željka Ražnjatovića Arkana. Vi kao predsjednik  vlade dali ste prisegu da ćete štititi interese i ugled hrvatske države, a ovim činom tu prisegu ne  kršite, već brišete pod s njom.

Vlade država moraju djelovati u interesu svojih građana, pa ću Vas podsjetiti na događaj iz 2017.  godine kada je njemačka vlada zabranila turskom predsjedniku Erdoganu da održi skup s Turcima  koji žive u Njemačkoj iz razloga što je Erdogan vrijeđao Saveznu Republiku Njemačku tvrdeći da  je današnja Njemačka nacistička država. Ovo je Europski i odgovorni pristup jedne vlade koja vodi  brigu o interesima svojih građana.

Vi pak dopuštate vrijeđanje Hrvatske, štoviše Vi financirate novcima poreznih obveznika  ponižavanje Hrvatske.

Srbijanski političari općenito, a među njima i Dačić, iznose klevetničke, apsurdne, ponekad i  groteskne optužbe na račun RH. Dačić je u UN-u čak organizirao izložbu prikazujući Hrvate  genocidnim narodom.

Ponašanje srbijanskih političara problem je srbijanskih građana, međutim, Republika Srbija je osuđena za genocid u Srebrenici, Republika Srbija je izvršila agresiju na RH, držala je 15 tisuća  hrvatskih građana u logorima na svom teritoriju, opljačkala je trećinu hrvatskog teritorija, otuđila  vrijedne umjetnine, otuđila arhivsku građu u vlasništvu RH, te Hrvatsku nije obeštetila.

Spomenuti Arkan, kao što znamo, u okupiranoj istočnoj Slavoniji ilegalno je pljačkao Hrvatske  šume te godinama crpio naftu iz crpilišta Đeletovac. Zašto Hrvatska do danas nije tražila obeštećenje za ukradene umjetnine, arhivsku građu, šumu i naftu iz crpilišta Đeletovac?

Kao što je poznato, Turska nije izvršila agresiju na Njemačku, ali njemačka vlada nije dopustila da  se njezin narod i država vrijeđaju.

Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, sustavno vrijeđa i kleveće hrvatsku državu, a Vi u maniri Vašeg prethodnika Sanadera odlazite na velikosrpsko druženje, koje nema veze s pravoslavnom  religijom, i to na poziv dokazanog klevetnika, korumpiranog Milorada Pupovca.

Dok hrvatski građani zbog Vaše korupcije moraju napuštati svoju domovinu, Vi Pupovcu dajete  stotine milijuna kuna kako bi taj isti Pupovac vrijeđao i klevetao tu istu Hrvatsku i organizirao  skupove u srcu Zagreba na kojima se Hrvatska vrijeđa.

Ogromna većina Srba u Hrvatskoj nema nikakvu korist od stotine milijuna koje dajete Pupovcu, niti podržavaju njegov srpski nacionalizam i anti-hrvatske i anti-europske rabote, jer kao što znamo  sama Europska komisija je osudila Pupovčevo negiranje genocida u Srebrenici i njegovo  idolopoklonstvo Ratku Mladiću i Mili Martiću.

Gospodine Plenkoviću, osim što ste predvodnik i zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, Vi vrijeđate najsenzibilnije osjećaje hrvatskog naroda, i ono što je potpuno nejasno, Vi ste glavni zaštitnik srbijanskih ratnih zločina koje putem Vašeg blokiranog DORH-a sprječavate progoniti.

Uz sve navedene činjenice koje zdravorazumski nalažu da uskratite gostoprimstvo srbijanskom  ministru Dačiću, trebali biste si postaviti pitanje o posljedicama svojega djelovanja.

Ja neću iznositi zaključke koje često čujem ovih dana, da je Vaša vlada veleizdajnička, jer sustavno  radi na razgradnji hrvatskog pravnog poretka organiziranjem i zaštitom neviđene korupcije kojoj su  izloženi hrvatski građani.

Ali svakako ističem da me kao hrvatsku građanku, Vi kao premijer Hrvatske sramotite. Susretati se  s osobama kao Dačić koji je bio glasnogovornik Slobodana Miloševića ili Miloradom Pupovcem,  koji negira genocid u Srebrenici jest sramotno, ali i izrazito štetno za demokratsku kulturi te napose europske vrijednosti”, navodi Vidović Krišto.

R.I. /Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije