Kategorije Premium sadržaj

Vjeroučitelj iz Zagreba preminuo od korone! Djeca su ga obožavala!

Širi dalje

Trajni đakon Sisačke biskupije i ravnatelj zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića Milan Daniel Jurić, preminuo je danas u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ od posljedica zaraze koronavirusom u 50. godini života.



Bio je učitelj vjeronauka, omiljen među učenicima Djelatnici škole oprostili su se od svog kolege i objavom na internetskim stranicama škole.

“S velikom tugom obavještavamo vas da nas je danas, 15.10.2021. godine, zauvijek napustio naš dragi vjeroučitelj, kolega i ravnatelj škole gospodin Milan Daniel Jurić. Pamtit ćemo: dobrotu, osmijehe, ljubav, tople riječi, ohrabrenja, nježnost, zagrljaje… kojima nas je svakodnevno darivao.

U ovom pretužnom danu pokušajmo pronaći snagu za daljnje koračanje ovozemaljskim životnim stazama u spoznaji da smo imali priliku upoznati divnog čovjeka, učiti od uzornog vjeroučitelja, šaliti se, smijati i veseliti s iskrenim kolegom. U našim srcima ostaju najljepša sjećanja i divne uspomene na našega Daniela”, poručili su djelatnici OŠ Tina Ujevića.

Informativna katolička agencija (IKA)  je objavila njegovu biografiju:  Jurić rođen 9. listopada 1972. u Tovarniku. Osnovnu školu završio je u Tovarniku, a srednju u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske. Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je 2017. magistrirao na temu ‘Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle’.

Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ Tin Ujević u Zagrebu gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja škole. U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom ima tri kćeri. Za trajnog đakona zaredio ga je sisački biskup Vlado Košić, 10. prosinca 2011. u sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik.

“U ime školskog kolektiva s golemom tugom pozdravljam svog omiljenog kolegu, vjeroučitelja Daniela. Bili smo bliski, i jedino što u ovome trenutku mogu reći jest da su ga djeca doista obožavala i navijala upravo za njegov izbor za ravnatelja”, rekla je učiteljica geografije Gordana Egartner Tkalec za Jutarnji list.

Foto:IKA


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

20 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije