Kategorije Premium sadržaj

Vrijeđajući Thompsona Emir H. je zapravo uvrijedio sve kršćane

Širi dalje

Govoreći o političkim temama u BiH bošnjački glumac i direktor Kamernog teatra u Sarajevu Emir Hadžifaozbegović, ničim izazvan, bez konteksta i stvarnog povoda, spomenuo je Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Novaka Đokovića i Thompsona. i Isusa Krista.



Govoreći o prosvjedima ispred pravosudnih institucija BiH (Visoko sudsko i tužilačko vijeće – VSTV) koje je zbog kadrovskih sukoba organizirao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, a na kojima je Emir H. nazočio, u priču je uveo Milorada Dodika i Dragana Čovića, da bi preko njih došao na Isusa Krista, Thompsona i  Vatrene.

“U Sarajevu se ozbiljno navijalo za Hrvatsku u finalu Svjetsko prvenstva, Novak Đoković, najveći sportaš svijeta, navijao je Hrvatsku, a onda oni u autobus prime Thompsona, To je ta priča…

Prime čovjeka koji ima pjesmu ‘Srbe na vrbe…‘  da je Isus Krist živ on bi zabranio Thompsona. Što je bila ideja Isusa Krista ( ili Isusa Hrista, kako got hoćete…)  Mene ta atmosfera brine”, kazao je Hadžihafizbegović.

Riječ je o preočitim lažima koje je lako dokazati pa je pravo pitanje zašto je sarajevski glumac namjerno lagao.

Na njegovu izjavu odgovorio je menadžmenta Marka Perkovića Thompsona, a nama se čini da u ovoj temi treba skrenuti pozornost na još jednu izjavu Emira Hadžifaizbegovića.

Emir kaže: “Da je Isus Krist živ on bi zabranio Thompsona. Što je bila ideja Isusa Krista…. “.   Izjaviti  “da je Isus Krist živ i on zabranio Thompsona” nije uvreda samo Thompsonu nego i svim kršćanima. I katolicima i pravoslavnima.

Emir Hadžihafizbegović pokušao se narugati kršćanskom svijetu pozivajući se na autoritet Isusa Krista. Pod krinkom da mu smeta što su Hrvatski reprezentativci pozvali Thompsona na doček, a oni u Sarajevu su ozbiljno navijali za Vatrene, Emir se pokušava sprdati s kršćanskim vjernicima izjavama “da je Isus Krist živ”.

Želio je ispričati što je bila ideja Isusa Krista, ali se zapetljao u palatalizacijama (koji slabo razumije), objašnjavao da je Isus Krist i Isus Hrist prva palatalizacija, što je vjerojatno izazvalo podsmijeh pučkoškolaca u Sarajevu.

Za sve kršćane Isus Krist je živ i neumjesno je o Emira Hadžihafizbegovića vrijeđati kršćanske vjernike. Ne samo da ne zna što su palatalizacije nego je pokazao skromno znanje i o Isusovom nauku. Osma Božja zapovijed kaže “Ne reci lažna svjedočanstva!”

Napadajući Thompsona i hrvatske nogometne reprezentativce Emir Hadžihafizbegović zapravo je posramio samoga sebe. U ovom slučaju može se citirati često ponavljana uzrečica da “nije važno što se govori nego tko govori”. Čovjek naprosto laže!

A možda je razlog što je Emir. H bio u Hrvatskom vijeću obrane (HVO), pjevao pjesme primjerene onom vremenu i odori koju je nosio pa sad, napadajući Vatrene, Thompsona, Hrvate, kršćane i katolike, misli da će biti prihvaćeniji u bošnjačkom kolektivitetu. Budala!

Zanimljivo je da  Emir Hadžihafizbegović ima i hrvatsko državljanstvo. Njegovo prezime inače je zanimljivo. Hažija – čovjek koji je posjetio Meku, hafiz je vjernik koji zna Kuran napamet, a beg – zemljoposjednik u Osmanskom carstvu.

Krajnji cilj Emira Hadžihafizbegovića je ogaditi hrvatske političke zahtjeve u Bosni i Hercegovini, njegove ikone prikazati zločincima i tako opravdati islamističke (pa i zločinačke?) nakane protiv hrvatskog naroda.

M. Marković/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

59 minuta prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

4 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije