Kategorije Premium sadržaj

Vučićevi tabloidi divljaju: “Hrvatska objavila rat Srbiji”

Širi dalje

Sutrašnja  izdanja srpskih medija velik prostor na naslovnicama posvećuju sankcijama koje je EU uvela Srbiji te su to iskoristili kao napad na Hrvatsku zbog njene uloge u donošenju tih sankcija te na EU.



Hrvatsku vlast ponovno nazivaju ustaškom, pišu da je Hrvatska Srbiji objavila rat, a  tabloid Alo na naslovnicu je čak stavio crtež ustaše koji kolje Srbina.

Vodeći Vučićev tabloid Informer u naslovu piše: “Prljavi EU rat protiv Srbije”, ističe ulogu Hrvatske u sankcijama i prenosi Vučićevu izjavu “Hrvatska samo radi svoj posao koji je započela još 1941.”.

Tabloid Srpski telegraf piše: “Hrvati objavili rat Srbiji, EU stala na njihovu stranu”. Pritom su slovo “U” u “EU”, stilizirali tako da izgleda kao ustaško.

Kurir je svoju vijest o sankcijama na naslovnici oslovio s “Nemoć” i podnaslovio s: “EU, nažalost, bez snage da spriječi hrvatsku sabotažu.” Ovaj se tabloid na naslovnici još i obratio hrvatskom premijeru: “Plenkoviću, koga briga da li si najveći ustaša?! Dokazao si da te isključivo vodi želja da naneseš štetu srpskom narodu!”.

Tabloid Alo na naslovnici piše: “Vučić razvalio Hrvate”, uz nadnaslov: “Ustaško ludilo – inzistirali da se Srbiji zabrani ruska nafta.” Ispod naslova su napisali: “Plenković se pravi blesav: Ja sam očigledno glavni ustaša u Srbiji”.

Svemu ovome dodali su i ilustraciju na kojoj ustaša odsijeca udove, pretpostavljamo, Srbinu koji ima nekakvu aureolu oko glave. Srbinu, na crtežu koji je srpski list stavio na naslovnicu kao prikladnu ilustraciju sankcija, šiklja krv i iz glave.

Tabloid Objektiv koji se također u Srbiji natječe u ulizivanju Vučić u naslovu kaže: “Osveta ustaša”, a ispod naslova dodaje: “Vučiću i Srbiji”.

Večernje novosti i Politika naslovu prenose Vučićevu izjavu: “Nastavite da radite svoj posao kao 1941.”.

Oporbene novine ne krive Hrvatsku

Oporbeni Danas, koji se tiska u Osijeku, jer su ga sve tiskare u Srbiji odbile tiskati, u naslovu pak piše: “Sankcije Beogradu uvodi EU, a ne Zagreb”.

Nova kaže da naftna kriza prijeti Srbiji, ali za to ne krivi Hrvatsku. Sugeriraju da je najveći (ako ne i jedni) krivac za sankcije Srbiji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

D.M. /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije