Kategorije Premium sadržaj

Zdravko Marić odlučio čime će se baviti

Širi dalje

Bivši ministar financija Zdravko Marić nakon odlaska iz Vlade odlučio je pokrenuti privatni biznis pa je potkraj listopada na zagrebačkom Trgovačkom sudu registrirao tvrtku pod nazivom Marabizz d.o.o., u kojoj je direktor i osnivač.



Tu informaciju je objavio tjednik Nacional navodeći da  Marić svoju poslovnu budućnost planira u suradnji s Krešimirom Filipovićem, poduzetnikom koji je sudjelovao u kupovini udjela Fortenove od strane arapskog investitora Saifa Alketbija, no to Marić odlučno demantira.

– Osnovao sam tvrtku jer moram nešto raditi, ali nemam nikakve planove s ruskim ‘igračima‘. Otišao sam iz politike i nemam namjeru komentirati svaki svoj poslovni potez, a ni privatna putovanja s obitelji – izjavio je Marić komentirajući informaciju o putu u Katar

Tvrtku je registrirao na zagrebačkom Jarunu i to za poslovno savjetovanje. Uplatio je 2,6 tisuća eura temeljnog kapitala, a tvrtka je osnovana 21. listopada prošle godine.

Inače, Marića s poduzetnikom Filipovićem povezuje i jedan boravak u hotelima tvrtke Jadranka po povlaštenoj cijeni dok je bio ministar financija, a zbog toga ga je i kaznilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Ali Marić tvrdi da nema nikakve planove s ruskim investitorima, a s kim planira poslovati u budućnosti nije želio otkriti.

Marić je diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. U Ministarstvu financija je počeo raditi 2006. kao pomoćnik ministra za makroekonomske analize i planiranje, a 2008. postaje državni tajnik u Ministarstvu financija.

Od 2012. do 2016. radio je u Agrokoru kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala. S tog mjesta došao je na poziciju nestranačkog ministra financija u Vladi premijera Andreja Plenkovića. Vladu je napustio u srpnju 2022., a uskoro mu istječe prvih šest mjeseci otkako je otišao.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

6 sati prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

7 sati prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

7 sati prije