Kategorije Sport

ANDERLECHT – DINAMO 0:2 Modri razbili Belgijce za prvo mjesto u skupini – video

Širi dalje

Goropadni Dinamo je u 2. kolu skupine D Europa lige u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 2:0 i napravio veliki korak prema prolasku skupine.



Hajrović je u 19. minuti zabio iz penala, a Gojak je u 68. minuti riješio pitanje pobjednika. Mogao je Dinamo slaviti i većom razlikom, ali su “modri” promašili nekoliko velikih prilika.

Anderlecht je od 46. minute igrao s deset igrača nakon što je Vranješ dobio drugi žuti karton. U sudačkoj nadoknadi je i Theophile dobio drugi žuti karton i neće moći igrati u Trnavi.

U prvih petnaestak minuta gledali smo žustru i dinamičnu utakmicu s puno kontakta pa je i sudac imao pune ruke posla s obzirom da su obje ekipe pokušavale pod svaku cijenu nametnuti svoj stil igre. Prvu pravu priliku imao je Dani Olmo koji je snažno pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla malo pored desne vratnice.

 

https://twitter.com/drazenragge/status/1047898995979370496?ref_src=twsrc%5Etfw

Samo tri minute kasnije raspoloženi Bruno Petković se lijepo oslobodio čuvara i kad je izgledalo da je otišao previše u stranu, pojavio se domaći branič Ognjen Vranješ i srušio ga, a sudac automatski pokazuje na bijelu točku. Loptu je uzeo Izet Hajrović i realizirao kazneni udarac za 0:1 vodstvo Dinama u 19. minuti susreta.

Dinamo je imao priliku iskoristiti evidentnu Anderlechtovu zbunjenost ovim pogotkom, ali Oršić pa Gojak su promašili dvije sjajne prilike u narednih par minuta.

U 33. minuti vidjeli smo prvu pravu priliku za domaćina. Santini puca iz gužve u srcu kaznenog prostora, ali neprecizno te lopta od bloka odlazi samo u korner. Par minuta prije odlaska na pauzu, Ademija je pogodila lopta u tijelo i domaćini su tražili jedanaesterac, ali sudac je pokazao samo na korner zastavicu.

Odmah na početku drugog poluvremena, u 46. minuti neoprezan start Ognjena Vranješa, koji je već imao žuti karton jer je skrivio penal na Hajroviću, na Danija Olma kojeg je srušio i to je bio slobodan udarac za Dinamo, ali što je važnije crveni karton za Vranješa. Gosti su morali cijelo drugo poluvrijeme igrati s igračem manje.

https://twitter.com/ZZPIS/status/1047916819846246400?ref_src=twsrc%5Etfw

U 48. minuti dinamovci su digli ruke u znak slavlja jer je udarac Hajrovića zaustavio vratar Didillon, kako se činilo iza linije, ali gol tehnologija je to demantirala i vidjeli smo da je nedostajalo par centimetara da lopta cijelim obujmom pređe gol liniju.

Dinamo je pokazao odličnu igru i gol je visio u zraku pa u 59. minuti Dani Olmo je zatresao gredu nakon odlične akcije. Kanonada se nastavila, a ovog puta Dinamo je pomazila sreća jer je udarac Amera Gojaka pogodio Makarenka u bloku te lopta odlazi u mrežu s obzirom da je vratar već bio na podu. Dinamo je poveo 0:2. Bila je to sjajna akcija i duplo odigravanje petom koje je rezultiralo prekrasnim pogotkom.

Dinamo je nakon uvjerljivog vodstva bio zadovoljan rezultatom dok Anderlecht nije imao snage uzvratiti pa je završnih pola sata prošlo u nešto sporijem tempu. Odigrao je Dinamo sjajnu utakmicu i potpuno nadigrao Anderlecht za drugu uzastopnu pobjedu u skupini.

U drugom susretu ove skupine, Fenerbahče je pobijedio Spartak iz Trnave 2:0, a Dinamo se sa šest bodova odvojio na prvom mjestu skupine pa se san o europskom proljeću čini kao realnost.

Rezultati by SofaScore

M.M. /Foto:epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije