Kategorije Sport

Ballkani – Dinamo 2:0 Jedan od sramotnijih poraza Dinama u Europi

Širi dalje

Nogometaši Dinama doživjeli su neočekivani poraz u Prištini gdje je Ballkani slavio 2:0 u dvoboju 2. kola skupine C Konferencijske lige.


Golove za kosovski sastav zabili su Almir Kryeziu (45) i Walid Hamidi (83).

Nakon uvjerljive domaće pobjede (5-1) nad Astanom u prvom kolu Konferencijske lige, Dinamo je na gostovanju u Prištini doživio šokantan poraz.

Modri su u Prištinu doputovali bitno oslabljeni. Sergej Jakirović je zbog ozljeda i bolesti imao velikih problema sa sastavom. Dinamu su nedostajali Bruno Petković, Dario Špikić i Stefan Ristovski zbog ozljeda, Robert Ljubičić zbog bolesti, dok Arijan Ademi nije niti prijavljen za grupnu fazu Konferencijske lige, a problema je imao i Josip Drmić.

Međutim, bez obzira na brojne izostanke, Dinamo je odigrao ispod svake razine.

Dinamo je u prvih 45 minuta pokazao vrlo malo, praktički ništa. Samo jedan udarac u okvir domaćeg gola dovoljno otkriva o igri hrvatskog prvaka. Niti Ballkani nije pokazao previše, no domaćin je u prvom poluvremenu ipak pronašao put do suparničke mreže.

Qendrim Zyba je 45. minuti prebacio Dinamovu obranu, Kryeziu je utrčao i našao se ispred Nevistića i lijepo pogodio za vodstvo domaćina. Turski sudac Atilla Karaoglan je poništio gol zbog zaleđa, no VAR je pokazo kako je kosovski napadač bio u ispravnoj poziciji.

Jakirović je na poluvremenu napravio jednu zamjenu. Emreli je ušao umjesto Menala i hrvatski prvak je krenuo aktivnije i agresivnije, ali i dalje nije uspijevao ozbiljnije ugroziti suparnička vrata. Blizu izjednačenja Modri su bili su u 56. minuti kada je Vidović prošao po lijevoj strani i oštro ubacio pred gol, no Jashanica je izbacio loptu.

U 66. minuti Dinamov strateg je ubacio i Sučića i Halilovića, a izašli su Vidović i Bulat. Međutim, i dalje su gosti bili bez ozbiljnije prilike. U 78. minuti je Dinamo tek drugi put na utakmicu uputio udarac u okvir gola, no pokušaj Tibora Halilovića je bio slabašan.

Ballkani je veliku pobjedu potvrdio u 88. minuti nakon što je Šutalo izgubio loptu, a Hamidi se sjurio na gol i pogodio pored Nevistića za 2-0.

U prvom susretu ove skupine Viktorija Plzen je na gostovanju preokretom pobijedila Astanu sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu.

Hina/foto: pxxl


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

30 minuta prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

57 minuta prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

1 sat prije