Kategorije Sport

BARCELONA – REAL 0:4 Real ponizio Barcu na Camp Nou. Hat-trick Benzeme

Širi dalje

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Barcelonu 4:0 na Nou Campu u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja te s ukupnih 4:1 izborili finale protiv Osasune.



Kraljevski klub vratio se u susret do poluvremena, a taman u završnici prvog dijela Vinicius Junior pogodio je za 0:1 na asistenciju Karima Benzeme i nadoknadio zaostatak iz prve utakmice, ali francuska legenda tek se zagrijavala.

Svoj prvi gol na susretu zabio je u 50. minuti na asistenciju Luke Modrića, drugi je dodao osam minuta kasnije iz penala, a svoj prvi hat-trick u 43. nastupu protiv Katalonskog diva potvrdio je u 80. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić bio je među najboljim igračima na terenu i namjestio je drugi gol.

Bio je to već peti “El Clasico” ove sezone i posljednja prilika “Kraljevskog kluba” da ostane u borbi za neki domaći trofej. Barca u prvenstvu ima 12 bodova prednosti, a već je osvojila španjolski Superkup.

U prvom međusobnom susretu ove sezone, u listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio s 3;1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom.

U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid s 1:0, a potom i u prvenstvu s 2:1. No, Real je uzvratio u večerašnjem polufinalnom uzvratu.

Luka Modrić je započeo u gostujućem sastavu od prve minute nakon što mu je Carlo Ancelotti dao odmor u nedjelju. Prvu veliku priliku na utakmici imala je Barcelona u 10. minuti, no udarac Sergija Roberta je blokirao Alaba. Minutu kasnije uzvratio je Real, ali je Araujo očistio ispred Viniciusa. U 25. minuti zamalo je na odlično proigravanje zakasnio Rodrygo.

Barca je bila bolja, a onda čudesna kontra Reala

Uslijedile su minute prepune nervoze i vrlo malo igre. No, u završnici prvog dijela napokon smo vidjeli i nešto nogometa. U 45. minuti Barca je mogla do vodstva, odlično je pucao Robert Lewandowski, ali je Thibaut Courtois obranio udarac poljskog napadača.

“Kraljevski klub” je jurnuo u kontru i zabio. Pucao je Vinicius, blokirao je to Kounde na gol liniji, a Benzema potvrdio. Međutim, pogodak je pripisan brazilskom napadaču.

Benzema za povijest, Modrić predivna asistencija 

U 50. minuti i Benzema je zabio. Francuski napadač je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora nakon Modrićevog prodora i asistencije. Luka se sjurio od aut linije i prošao Sergija Roberta te dodao Benzemi koji je sjajno pogodio za 2:0.

Katalonci su se mogli vratiti u igru u 55. minuti, no Raphinha nije bio precizan. Minutu kasnije neprecizan je bio i Ronald Araujo. Novi problemi za Barcu stigli su u 58. minuti. Kessie je nagazio Viniciusa, a Juan Martinez pokazao na bijelu točku. Benzema je bio siguran s bijele točke za uvjerljivih 3-0.

Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 4:0, Modrić je ubacio na drugu vratnicu, ali je Rodrygo kasnio za djelić sekunde. Realova golijada nastavila se u 81. minuti kada je Benzema zabio i treći pogodak na utakmici za konačnih 4:0.

U finalu protiv Modrić protiv Budimira 

Real će u finalu igrati protiv Osasune čiji dres nosi hrvatski nogometaš Ante Budimir. Osasuna je u prvom susretu slavila sa 1-0, a uzvrat u Bilbaou je nakon produžetka završio 1-1.

Athletic je poveo golom Inakija Williamsa u 33. minuti. Kako do isteka osnovnog dijela utakmice više nije bilo pogodaka, momčadi su ušle u produžetak. U 26. minuti produžetka, odnosno 116. minuti utakmice, Pablo Ibanez je volejem s ruba kaznenog prstora pogodio lijevi kut domaćeg gola i tako donio prolaz Osasuni u drugo finale Kupa kralja.

Prvo finale momčad iz Pamplone je igrala 2005. izgubivši od Real Betisa.

D.M. /Foto: Epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije