Kategorije Sport

BODO/GLIMT – DINAMO 1:0 Modri poraženi u Norveškoj, Petković pri kraju promašio zicer

Širi dalje

Nogometaši Dinama upisali su minimalni 1:0 poraz u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv norveškog Bodo/Glimta. Unatoč porazu dojam je da je Dinamo bolja momčad koja na Maksimiru ima poprilične šanse za prolaz.



Pogodak za pobjedu Norvežana postigao je u 37. minuti udarcem glavom Amahl Pellegrino na ubačaj Mugishe. Obrana Dinama mogla je, i morala, bolje regirati u toj situaciji.

Mogao je Dinamo i puno gore proći na sjeveru Norveške, a mogao je na kraju Bruno Petković i šokirati domaćina pred sami kraj utakmice kada je promašio veliku šansu.

Dinamo je boljom igrom u nastavku stvorio nekoliko prilika, u 71. minuti je Martin Baturina i postigao pogodak, ali je on poništen zbog zaleđa u kojem se u začetku akcije našao Bruno Petković.

Velika prilika za Dinamo imao je Petković u 86. minuti. Napadač Dinama othrvao se dvojici igrača, pobjegao je obrani gostiju  i šutirao na ulasku u šesnaesterac, ali njegov snažni udarac otišao je malo pored gola.

Modri su proigrali prekasno u nastavku utakmice, no usrkos porazu ostaje dojam kako je Dinamo bolja momčad koja na Maksimiru ima poprilične šanse za prolaz.

Uzvrat na Maksimiru na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat.

BODO/GLIMT – DINAMO 1:0 (Pellegrino 37‘)

BODO/GLIMT (4-3-3): Haikin – Sampsted, Amundsen, Hoibraten, Wembangomo – Saltnes, Hagen (Od 81. Gronbaek), Vetlesen – Mvuka (Od 81. Koomson), Salvesen (Od 68. Epsejord), Pellegrino

DINAMO (4-2-3-1): Livaković – Ristovski, B. Šutalo, Lauritsen, Ljubičić – Mišić, Ademi – Špikić (Od 46. Ivanušec), Baturina (Od 77. Gojak), Oršić (Od 69. Emreli) – Drmić (Od 46. Petković)

Bodø – Stadion Aspmyra. Gledatelja: 7,750. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije