Kategorije Sport

BRAVO! Hrvatski karatisti prvaci Europe

Širi dalje

Hrvatska karate reprezentacija u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, osvojila je zlato na Europskom karate prvenstvu u Poreču uvjerljivo savladavši u finalu u nedjelju, posljednjeg natjecateljskog dana, selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.



“Meni je pripala ta čast kao kapetanu ekipe da otvorim taj prvi meč i povedem ekipu k pobjedi i zlatu. Borio sam se s odličnim borcem, koji je lakši i manji od mene, tako da sam tu morao taktički odraditi. Uspio sam povesti, a prednost je bila prevelika za ju dostići. Ne bih nikog posebno izdvajao – zahvalio bih svim dečkima jer su se svi borili srcem za Hrvatsku kao lavovi. Cilj je ispunjen”, rekao je Anđelo Kvesić

, kapetan hrvatske ekipe, koji je prvi izašao na tatami i pobijedio.

“Kapetan je prvi meč odradio furiozno, a drugi meč je protivnik meni predao, ne znam – vjerojatno je bio ozlijeđen, nisam siguran o čemu se radi. Treći meč je bila jako  zahtjevna ploča, ali Martinac je to odradio kako je trebao. Očekivali smo ovo i vjerovali smo u ovo, a sad se napokon isplatilo i hvala Bogu da se to desilo upravo u Hrvatskoj”, rekao je Zvonimir Živković.

“Ogroman uspjeh i prvo, povijesno zlato za Hrvatsku u Hrvatskoj, tako da stvarno – ispisali smo povijest. Svi smo presretni, bilo je puno lakše od očekivanog. Prve tri ploče su pobijedile – rezultat od 3:0 i zlato oko vrata”, izjavio je Ivan Kvesić.

Na Europskom prvenstvu u Poreču Hrvastka je osvojila ukupno četiri odličja. Uz danas osvojeno odličje najsjajnijega sjaja, u vitrinu hrvatske karate reprezentacije s prvenstva Starog kontinenta, odlazi još ženska ekipna bronca u borbama te pojedinačna bronca Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kilograma. U para-karateu, brončano odličje osvojila je Danijela Topić.

Ivan i Anđelo Kvesić te Ivan Martinac osvojili su zlatnu medalju ekipno na Europskom prvenstvu u karateu  u nedjelju nakon što su u finalu sa 2-0 pobijedili Crnu Goru.

Hina/Foto: hks


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije