Kategorije Sport

Čilić razbio Rusa Medvedeva, drugog tenisača svijeta

Širi dalje

Marin Čilić pobijedio je drugog tenisača svijeta i drugog nositelja Roland Garrosa Daniila Medvedeva sa 6:2, 6:3, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale pariškog Grand Slama. Za mjesto u polufinalu igrat će protiv sedmog nositelja Andreja Rubljova.



Bio je ovo četvrti međusobni meč hrvatskog i ruskog tenisača te premijerna pobjeda Čilića koji nastavlja sa sjajnim igrama u Parizu ove godine. U četiri dosadašnje pobjede ispustio je samo jedan set i to protiv Mađara Fucsovicsa. Protiv Balazsa je izgubio tek tri gema, protiv Simona pet, a protiv Medvedeva sedam gemova.

Medvedev bez šanse
Sjajno je Čilić odradio cijeli meč te nije dozvolio drugom nositelju Roland Garrosa nikakvu šansu. U prve dvije dionice Čilić je imao tri break prilike i sve je tri iskoristio, dok Medvedev nije ni došao u šansu za uzimanje servis gema suparnika.

U oba slučaja Čilić je prve break gemove u setovima radio u isti trenutak, kod vodstva 3:2. S tim da je u prvom setu napravio još jedan za 6:2, dok je u drugom setu tek nešto malo duže odolijevao ruski tenisač. Uvodna dva seta bila su gotovo tek za sat vremena igre.

U trećem setu Čilić nije nimalo spuštao gas, štoviše, sva drama isparila je vrlo brzo s terena jer je 20. nositelj Čilić osvojio četiri gema u nizu i time potpuno slomio uglednog suparnika.

U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv sedmog nositelja Andreja Rubljova kojem je Talijan Sinner predao meč početkom trećeg seta i nakon 1:1 u setovima. U karijeri su Čilić i Rubljov igrali šest puta te Rus ima prednost 4:2, no posljednji meč dobio je Čilić. Dogodio se on početkom ove godine na Australian Openu, a hrvatski tenisač je slavio 7:5, 7:6(3), 3:6, 6:3.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Marin Čilić

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije