Kategorije Sport

Dalić: Izgubili smo muški, bilo je grešaka, ali ne damo se

Širi dalje

Pred skoro 90 tisuća gledatelja na Wembleyju, Hrvatska je do 78. minute imala vodstvo i prvo mjesto skupine Lige nacija, ali nakon dva kornera je ispala iz elite. Hrvatska ispada u ligu B, a Englezi idu na Final Four.



“Izgubili smo muški”, rekao je Izbornik Zlatko Dalić i čestitao Englezima u prvom javljanju s Wembleyja nakon utakmice.

“Čestitke i mojim igračima. Bila je ovo borbena i muška utakmica. Gotova je sezona, iza nas je sjajna godina hrvatskog nogometa. Napravili smo sjajnu stvar i temelj za budućnost što se tiče igrača, a tek sinergija s navijačima… Jako dobra godina za nas. Izgubili smo muški večeras”

Engleska nije dala disati Dalićevoj momčadi sat vremena, ali izbornik nije zabrinut.

“Ne bih rekao da je to bilo jako loše, ne slažem se, pa mi smo igrali s Englezima na Wembleyju. Protiv Španjolske smo istrčali 123 kilometra, nemamo baš toliku širinu. Bilo je grešaka, opet smo primili dva gola iz prekida, ali ne damo se”, miran je izbornik.

Nakon ozljede Rakitića, Mateo Kovačić nije se pojavio na treningu noć prije utakmice, a od prve minute povjerenje je dobio Nikola Vlašić. Izbornik je pojasnio:

“U formi je, jedini od svih igrača koje smo imali na toj poziciji redovno igra. Trebao nam je vezni koji ide naprijed, a Pašalić, Rog, Badelj ne igraju, dok je Bradarić zadnji vezni. Vlašić je od svih igrača na toj poziciji u najboljoj formi i pokazao je da može igrati na najvišoj razini”

G.M./Foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Zlatko Dalić

Najnovije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

20 minuta prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

1 sat prije

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra Marija Banožića

Nakon šest mjeseci općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra obrane…

1 sat prije