Kategorije Sport

DALIĆ JE IZABRAO: Ovo je sastav Hrvatske koji će napasti Brazil

Širi dalje

Mario Mandžukić je osjetio bol u koljenu pa će ga izbornik vjerojatno poštedjeti. U obrani će zaigrati Ćorluka, a uz njega bi trebao biti Vida.



Mandžukić je u subotu osjetio laganu bol u koljenu, dobio poštedu na posljednjem treningu i vjerojatno će utakmicu s Brazilom odgledati s klupe.

Zlatko Dalić ne želi ništa riskirati uoči Rusije, što je potpuno razumno, a iako je poručio kako će odluku o Mandžinom nastupu donijeti danas, očekuje se da će u vrhu napada zaigrati Andrej Kramarić.

“Kazao sam da ćemo poštedjeti treninga svakog igrača koji ima bilo kakav, makar i najmanji problem, jer ne treba ništa riskirati. Pametnije je preventivno reagirati sačuvati igrače za Rusiju. Zato Mandžukić nije trenirao, a na dan utakmice ćemo odlučiti hoće li igrati,” poručio je Zlatko Dalić Sportskim novostima.

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Strinić – Kovačić, Rakitić(Badelj), Modrić, Perišić, Rebić, Kramarić (Mandžukić).

BRAZIL (4-1-4-1): Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro – Fernandinho, Paulinho, Coutinho, Willian – Gabriel Jesus.

Srećom, baš kao što je bio slučaj i s Rakitićem koji je propustio posljednji trening u Rovinju, Mandžukić ne bi trebao imati problema s neugodnom boli i uskoro bi ga trebali gledati potpuno spremnoga. Fizioterapeuti su mu odmah rashladili bolno koljeno i propisali terapiju.

U subotu je Dalić najavio da će od prve minute krenuti Vedran Ćorluka koji će vjerojatno zaigrati u paru s Vidom, dok će bekove pokriti Vrsaljko i Strinić.

 

Rakitić i Badelj će čuvati prilaz svom golu kao posljednji u veznom redu, uz njih je Modrić, po krilima će probijati Perišić i Rebić dok bi u vrhu napada trebao zaigrati Andrej Kramarić.

I brazilski izbornik Tite je imao nekoliko nedoumica, ali ih je sve razriješio dan prije utakmice. Ne može računati na ozlijeđene Douglasa Costu i Renata Augusta, a Fagner je dvojben. Prema najavama, Neymar će zaigrati u drugom. poluvremenu.

Najveća dvojba Titeu je bila druga pozicija stopera, a tu je uz Mirandu prednost dao Thiagu Silvi ispred Marquinhosa, dok je u napadu Gabriel Jesus, koji će biti i kapetan, izabran ispred Firmina. Silva se tako nakon tri godine vraća u prvu postavu.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

20 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

1 sat prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije