Kategorije Sport

Dalić otkrio četiri nova igrača koja će voditi u Katar: Nemamo ih pravo zakidati

Širi dalje

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je susret s Francuskom (1:0) u Ligi nacija. Vatreni su konačno skinuli francusko prokletstvo i uspjeli svladati tricolore nakon 10 međusobnih susreta.



Dalić je prvi hrvatski izbornik koji je uspio pobijediti jaku Francusku i to pred 77 tisuća njihovih navijača na Stade de France. Nakon utakmice Dalić je iznio svoje dojmove, nije skrivao zadovoljstvo.

– Pali su Francuzi nakon mojih pet utakmica i deset hrvatske reprezentacije. Zasluženo smo dobili, igrali smo dobro. Nije se bilo lako vratiti nakon poraza 0:3 u Osijeku. Ovo danas je bilo sjajno, borili smo se i zaslužili smo to – rekao je Dalić za Novu TV.

Što nam je donijela Liga nacija?

– Donijela nam je puno, no najveći problem su četiri utakmice u deset dana. Pokazali smo karakter, prkos, inat, borbu, ponos… Sada je sve u našim rukama. Obrana je danas bila sjajna.

Je li Dalić dobio neke nove putnike na SP u Katar?

– Još je šest mjeseci do Katara. Ovi dečki koji su danas igrali u zadnjoj liniji su tu, ne smijem ih preskočiti i ako nastave ovako oni su tu. Stanišić, Erlić, Šutalo i Juranović su pokazali da mogu i nemamo ih pravo zakidati. Ako ovako nastave, to je to.

Na ljestvici Lige nacija vodi Danska s devet bodova, Hrvatska je druga sa sedam bodova, Austrija ima četiri, a posljednja je Francuska s dva boda.

Nastavak Lige nacija je u rujnu kada su na rasporedu preostala dva kola. Hrvatska će 22. rujna ugostiti Dansku, a u posljednjem kolu tri dana kasnije gostuje u Beču protiv Austrije.

Pobjednik skupine ide na Final Four, a zadnji seli u niži rang natjecanja, Ligu B.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Zlatko Dalić

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije