Kategorije Sport

Danas dvije presice u Bayernu, Kovač i cijela uprava u podne izlaze pred novinare

Širi dalje

Hrvatski strateg na klupi Bayerna, Niko Kovač posljednjih je dana na udaru kritika obzirom kako je već četiri utakmice zaredom bez pobjede. Krenuo je odlično, nanizao sedam pobjeda, a onda je slijedio šok.



Niki Kovaču navijači, ali i poneke legende kluba, zamjeraju čestu rotaciju igrača i činjenicu kako još uvijek nije pronašao prvih jedanaest. Posljednja dva rezultata, remi u Ligi prvaka protiv Ajaxa (1:1) te poraz na domaćem terenu od BorussijeMonchengladbach (3:0) označile su alarm u Münchenu i sve se više piše o tome kako bi Nikomogao postati bivši.

Predsjednik kluba Uli Hoeness tvrdi kako stoji iza svog trenera i da nema namjeru dovoditi nikoga drugog.

– Svi stojimo uz njega kao jedan! Nije bitno što se trenutačno događa, ali nije bitno niti ono što će se događati u idućih nekoliko tjedana. Branit ću Niku Kovača do smrti. Imamo savršeni odnos i situacija je mirna. Niti u jednom trenutku nisam pomislio o smjeni – kazao je Hoeness za Süddeutsche Zeitung prije nekoliko dana.

Bayern u subotu igra utakmicu protiv Wolfsburga u gostima, a njemački prvak za danas je najavio dvije presice – od 11 sati javnosti će se obratiti Niko Kovač, a sat kasnije pred novinare izlaze Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić. Njih trojica su posljednji put zajedno bili na presici kada je prošle godine za trenera imenovan Jupp Heynckes. 

Danas se sve glasnije priča o dolasku Arsenea Wengera. I dok britanski tabloidi pišu kako bi u Bayernu mogao naslijediti Kovača, francuski Le Parisien piše da bi Wenger u Bayern mogao doći privremeno kao savjetnik.

Francuski trener je od 1996. godine pa do ovog ljeta vodio Arsenal. Jučer je izjavio da se trenerskom poslu planira vratiti u siječnju, a nešto ranije poručio da Bayern mora pružiti podršku Kovaču u ovim trenucima.

M. Matičić/Foto:epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije