Kategorije Sport

DINAMO – HAJDUK 1:1 Splićani preživjeli uraganski Dinama, sudac Bebek razbjesnio Bjelicu! – video

Širi dalje

U derbiju 16. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama i Hajduka igrali 1-1 (1-1).  Splićani su izvukli Maksimiru bod, preživjeli kanonadu Modrih, pogotovo u prvih pola sata i vraćaju se u Split s remijem.



Veliki derbi hrvatskog nogometa na Maksimiru okončan je bez pobjednika,pa je prednost Zagrepčana na ljestvici ostala četiri boda. Dinamo u utorak na San Siru čeka presudni dvoboj Lige prvaka, a prvak je poveo iz jedne od nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, dok je Hajduk izjednačio iz penala, što je bio jedini udarac Splićana u okvir vrata na cijelom dvoboju.

Dinamo je u 7. minuti imao veliku priliku, nakon što se Bruno Petković sjajno oslobodio Simića, ali njegov šut iz blizine brani vratar Splićana Ljubić. No, pet minuta kasnije Dinamo je poveo nakon udarca s kuta, u skoku su bili Petković i Ardian Ismaili, a branič Hajduka je nesretno dodirnuo loptu glavom i pogodio vlastitu mrežu.

U 25. minuti Ljubić brani opasni udarac Olma, a Ivanušec u 38. minuti puca pored vrata. U zadnjoj minuti prvog dijela Leovac je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudac Bebek je svirao kazneni udarac za Hajduk. Mijo Caktaš je s “bijele-točke” poslao loptu pod gredu, pa se na odmor otišlo s rezultatom 1-1.

I nastavak je donio sličnu sliku. Ne toliko ubojit, ali opet dominantan Dinamo, sve se i dalje događalo pred Ljubićem. Koji je i dalje sjajno branio, skinuo je neugodan udarac Oršića i nakon sat vremena sigurno i čvrsto u rukama prigrlio “trofej” Hajdukova junaka. Zastao je sigurno dah Dinamovim navijačima kad je u 63. minuti ostao na tlu ležati Bruno Petković.

I u prvom je poluvremenu nekoliko puta zašepao, dobio je dosta udaraca, sad su morali u teren i liječnici. Zar će osim pobjede u “hendikep utakmici”, Bjelica ostati i bez najboljeg igrača za susret u Milanu?

Izišao je Petković i s travnjaka, ali se ipak vratio. Dinamo je, pak, krenuo i dalje po pobjedu. Opalio je Olmo s ruba šesnaesterca, ali Ljubić je opet bio na mjestu i skinuo još jednu matnu loptu. Zar je moguće da je taj momak nedavno završio u drugoj momčadi!?

Bad Blue Boysi su bakljadom koja je na nekoliko minuta prekinula susret dali Hajduku priliku da dođe do zraka, a onda je žuti karton zaradio Nenad Bjelica

Naime, Petkovića je na centru u još jednom nezadrživom prodoru zaustavio Kalik. Bebek mu nije pokazao žuti karton, bio bi mu drugi, isključujući. Nego je “kaznio” Bjelicu.

Činilo nam se kao da je i Kalik već bio spreman otići u svlačionicu, pomirili su se već Bijeli da će do kraja igrati s desetoricom. Ali, Bebek je drugačije odlučio i razljutio dinamovce.

Do kraja je Hajduk izdržao, nisu Modri znali dokrajčiti suparnika kojega su već nakon prvih pola sata imali na koljenima.

Na ljestvici vodi Dinamo s 35 bodova i utakmicu manje, a Hajduk ima 31. Pred 16.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Bebek iz Rijeke.

 

Rezultati by SofaScore

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

5 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

7 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

9 sati prije