Kategorije Sport

Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka izvukao najtežeg protivnika

Širi dalje

U švicarskom Nyonu na rasporedu je ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka na kojem je Dinamo doznao ime protivnika – mađarski Ferencvaroš koji je u prethodnom kolu zbacio Cetlic  gostujućom pobjedom 2-1 .



Susret Dinama i Ferencvaroša igra se u Budimpešti 15. ili 16. rujna.

Na Maksimiru su priželjkivali se bjeloruski Dinamo iz Bresta, klub koji je na putu do trećeg pretkola izbacio Astanu i Sarajevo, ali su izvukli jednog od najtežih suparnika.

Ferencvaroš je od restarta sezone, odigrao 13 utakmica i upisao tek jedan poraz. U novu europsku sezonu krenuo je domaćom pobjedom protiv Djurgardena, dok je u drugom pretkolu upisao pobjedu u Glasgowu protiv Celtica.

Dinamo i Ferencvaroš su igrali i prošle godine u istoj fazi natjecanja. U Zagrebu je bilo 1:1, a u uzvratu je Dinamo odigrao jednu od najboljih utakmica sezone i slavio s 4:0 golovima  Ademija, Petkovića, Olma i  Gojaka.

Mađari ovog ljeta kupovali u Dinamu i Lokomotivi

Ferencvaroš je ovog ljeta doveo Uzunija iz Lokomotive za 1,8 milijuna eura, a po milijun eura je platio Baturinu upravo zagrebačkom Dinamu te Zubkova ukrajinskom Šahtaru.

Sutra će Dinamo saznati i potencijalne suparnike u play-offu za ulazak u skupine Lige prvaka. U toj fazi natjecanja igrat će se dvije utakmice, a Dinamo je nositelj te neće moći igrati sa Salzburgom, Olympiacosom i Slavijom Prag.

Ispadanjem iz kvalifikacija Lige prvaka Dinamo bi natjecanje nastavio u Europa ligi gdje su još Hajduk, Osijek, Rijeka i Lokomotiva.

Ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka:

Ferencvaroš – Dinamo

Middtylland – Young Boys

Omonia – Crvena zvezda

Qarabag – Molde

Maccabi Tel Aviv – Dinamo Brest

R.I. /Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije