Kategorije Sport

Dragulj Dinama u zrakoplovu s Mamićem, potpisuje za ugledni njemački klub

Širi dalje

Po izvorima iz Sky Sportsa, Dinamo i Stuttgart dogovorili su transfer  20-godišnjega Borne Sose, mladog  igrača Dinama, odšteta je osam milijuna eura, a Sosa je već otputovao u Njemačku kako bi obavio liječnički pregled.



Njemački Bild je izvijestio da je transfer već dogovoren. Dinamo bi trebao zaraditi osam milijuna eura, a očekuje se da će Sosa potpisati na četiri godine.

Stuttgart je  ‘zagrizao’ za Sosu jer se zaista radi o vrsnome, perspektivnome braniču, standardnome mladome reprezentativcu Hrvatske, ali svakako treba istaknuti da funkciju šefa sportskoga sektora u Stuttgartu obnaša Michael Reschke, stari prijatelj obitelji Mamić, još iz vremena kada je Zoran igrao za Bayer Leverkusen, a Reschke bio sportski direktor kluba.

https://twitter.com/CroSports_/status/991689522177019905?ref_src=twsrc%5Etfw

Taj je visokorangirani Stuttgartov dužnosnik bio poveznica svoga kluba i Dinama i on je bez sumnje jamčio za Sosu koji prelazi u ruke turskoga trenera Tayfuna Korkuta, koji sa Stuttgartom drži osmo mjesto Bundesligi i još ima izgleda plasirati se u Europu.

Sosin odlazak tek je početak burnoga ljetnoga prijelaznoga roka u Dinamu.

Praktički je već dogovoren prelazak Ante Ćorića u Romu ( Rimljani i obitelj Ćorić su se dogovorili, čeka se Mamićev blagoslov na osam milijuna eura odštete). Pred izlaznim vratima je i Filip Benković s kojim Mamić licitara na iznos  od 15 milijuna eura. Procijenjena vrijednost na Transfermarktu je 11 milijuna eura.

Čorić je prije dvije godine bio procijenjen na 10  a trenutačna vrijednot na nogometnom tržištu procjenjuje se na 7,5 milijuna eura.

MP/foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

1 sat prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

2 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

4 sata prije