Dragulj Dinama u zrakoplovu s Mamićem, potpisuje za ugledni njemački klub

svibanj 2, 2018 maxportal
Share Button

Po izvorima iz Sky Sportsa, Dinamo i Stuttgart dogovorili su transfer  20-godišnjega Borne Sose, mladog  igrača Dinama, odšteta je osam milijuna eura, a Sosa je već otputovao u Njemačku kako bi obavio liječnički pregled.Njemački Bild je izvijestio da je transfer već dogovoren. Dinamo bi trebao zaraditi osam milijuna eura, a očekuje se da će Sosa potpisati na četiri godine.

Stuttgart je  ‘zagrizao’ za Sosu jer se zaista radi o vrsnome, perspektivnome braniču, standardnome mladome reprezentativcu Hrvatske, ali svakako treba istaknuti da funkciju šefa sportskoga sektora u Stuttgartu obnaša Michael Reschke, stari prijatelj obitelji Mamić, još iz vremena kada je Zoran igrao za Bayer Leverkusen, a Reschke bio sportski direktor kluba.

Taj je visokorangirani Stuttgartov dužnosnik bio poveznica svoga kluba i Dinama i on je bez sumnje jamčio za Sosu koji prelazi u ruke turskoga trenera Tayfuna Korkuta, koji sa Stuttgartom drži osmo mjesto Bundesligi i još ima izgleda plasirati se u Europu.

Sosin odlazak tek je početak burnoga ljetnoga prijelaznoga roka u Dinamu.

Praktički je već dogovoren prelazak Ante Ćorića u Romu ( Rimljani i obitelj Ćorić su se dogovorili, čeka se Mamićev blagoslov na osam milijuna eura odštete). Pred izlaznim vratima je i Filip Benković s kojim Mamić licitara na iznos  od 15 milijuna eura. Procijenjena vrijednost na Transfermarktu je 11 milijuna eura.

Čorić je prije dvije godine bio procijenjen na 10  a trenutačna vrijednot na nogometnom tržištu procjenjuje se na 7,5 milijuna eura.

MP/foto:pxll

Komentari
Share Button