Kategorije NaslovnaSport

EP u kickboxu: Zlato za Luku Šimić i Helenu Jurišić

Širi dalje

Dva puta slušala Lijepa naša u Bilbaou. U finalnim borbama nastupilo je pet hrvatskih reprezentativaca a Luka Šimić i Helena Jurišić osvojili su zlatne medalje.

Završen je i posljednji, peti natjecateljski dan na EP u seniorskoj konkurenciji u kickboxingu u Španjolskom Bilbaou koje se održava od 18. do 26.10. u sve tri ringovne discipline (K1, low kick i full contact). Petog dana održane su finalne borbe u svim disciplinama i svim težinskim kategorijama kod cura i muških. Viđen je kickboxing na svjetskoj razini uz puno iznenađenja i niz neočekivanih preokreta tijekom borbi. Najuspješnija Europska nacija ponovo je moćna Rusija a uz bok je i Turska, Italija i Poljska, Hrvatska je opet ostvarila ukupni plasman među 10 najuspješnijih Europskih nacija i time nastavila kontinuitet uspješnih rezultata na najvećim svjetskim natjecanjima.

Zlato za Helenu Jurišić

U finalnim borbama nastupili su petoro Hrvatskih reprezentativaca a dvoje su uspjeli doći do samog kraja i osvojiti zlatne medalje i titule prvaka Europe (Luka Šimić i Helena Jurišić), tako da se dva puta slušala Lijepa naša.

Tri naša reprezentativca koji su poraženi u finalima osvojili su odlične srebrne medalje. Svih pet borbi bile su pune ritma i vrhunskih tehnika uz fer i korektno suđenje i navijanje baš kao i tijekom svih ovih dana koje je Hrvatska reprezentacija provela u Bilbaou pa sve pohvale mogu ići na račun domaćina i organizacijskog odbora u kojem je zapaženu i uspješnu ulogu imao i naš Romeo Deša.

Kao predsjednik HKBS- a iznimno sam zadovoljan i ponosan na rezultat koji smo ostvarili na netom završenom EP u Bilbaou. I na ovom natjecanju smo potvrdili da su naši natjecatelji ali i stručni stožer u vrhu Europskog i svjetskog kickboxinga. Želim čestitati svim natjecateljima na borbama koje su pružili, posebno onima koji su osvojili medalje, a najviše osvajačima zlatne medalje Heleni Jurišić i Luki Šimiću. Isto tako želim se zahvaliti i čestitati svim trenerima koji su sudjelovali na ovom natjecanju te svojim znanjem i zalaganjem doprinijeli ostvarenom rezultatu. Posebno se želim zahvaliti izbornicima Jošku Sunari i Siniši Andrijaševiću te potpredsjedniku Marku Žaji. Mislim da smo na najbolji način prezentirali Hrvatski šport i Republiku Hrvatsku. Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti na čelu ove reprezentacije- rekao je predsjednik HKBS- a Tomislav Bilandžić.

LOW KICK:

Seniori:

86 kg LUKA ŠIMIĆ- IGOR DARMESHKIN (RUS) 2:1                    zlato

Seniorke:

 48 kg ŽELJANA PITEŠA- JOANNA WALKIEWICZ (POL) 0:3     srebro

70 kg HELENA JURIŠIĆ- TIJANA SRDIĆ (SRB) 3:0                        srebro

+70 kg NATALIJA ŠIMAC- KAOUTAR SALAMAT (FRA) 0:3       srebro

FULL CONTACT:

Seniorke:

+70 kg ANA BAJIĆ- BOGLARKA BRUNNER (HUN) 0:3   srebro            


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

18 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

32 minute prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

38 minuta prije