Kategorije Sport

FIFA bez milosti: Nova kazna za Srbiju, oderana i Rusija, najgore prošao Maroko

Širi dalje

FIFA je kaznila domaćina Svjetskog prvenstva Rusiju s 10.000 švicarskih franaka zbog natpisa s diskriminatornim sadržajem kojeg su njeni navijači izvjesili na utakmici protiv Urugvaja.



Rusija u nedjelju u osmini finala Svjetskog prvenstva, prvi put u povijesti od raspada Sovjetskog Saveza, igra protiv Španjolske.

FIFA je također kaznila Srbiju s 20.000 švicarskih franaka zbog natpisa s “političkim i uvredljivim sadržajem” u porazu od Brazila (0-2) na stadionu Spartak u Moskvi. Srbija, koja je eliminirana u grupnoj fazi natjecanja, već je jednom kažnjena zbog sličnog sadržaja ranije na turniru.

Meksiko je kažnjen s 15.000 švicarskih franaka zbog nemira koje su izazvali njihovi navijači bacanjem različitih predmeta u porazu od Švedske (0-3).

Najveću kaznu dobio je Maroko i to u iznosu od 65.000 švicarskih franaka zbog serije incidenata tijekom utakmice protiv Španjolske (2-2), među kojima su neredi navijača kao i upad šest pripadnika stručnog stožera marokanske reprezentacije na teren nakon sučevog zvižduka za kraj utakmice.

Gordan Matković/Hina/foto:AFP


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

57 minuta prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

4 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije