Kategorije Sport

GORICA – HAJDUK 3:0 Splićane već dugo nitko nije ovako razbio

Širi dalje

Nakon uvjerljive pobjede nad Rijekom u Jadranskom derbiju Hajduk  je doživio ekspresno “prizemljenje” u Velikoj Gorici, gdje je domaća Gorica u 31. kolu HNL-a nadvisila Splićane s 3:0.



Nogometaši  Gorice drugi su put ove sezone slavili su u susretima s Hajdukom, kojeg su pobijedili i u četvrtom kolu na Poljudu sa 2:0, dok su preostala dva prvenstvena susreta završila bez pobjednika.

Pobjednik dvoboja mogao je biti riješen već u prvih 15 minuta u kojima su domaćini stvorili tri izrazite prigodne za pogodak od kojih je onu u 11. minuti iskoristio Miya i doveo domaće u vodstvo.

Do kraja poluvremena Hajduk je imao terensku inicijativu ali nije stvorio niti jednu izrazitu prigodu za postizanje gola. U sučevoj nadoknadi Tudor u šesnaestercu neoprezno ruši Lovrića, a najstrožu kaznu u vodstvo domaćih 2:0 pretvara Poljak Zwolinski.

U prvoj akciji u drugom poluvremenu Miya koristi zbunjenost u obrani gostiju i iz blizine u 47. minuti postiže svoj drugi gol, kojim je potvrdio zasluženu pobjedu Gorice.

Hajduk je i drugom dijelu utakmice imao više loptu u svom posjedu, ali su domaćini iz kontranapada  stvorili nekoliko izglednih prigoda iz kojih su mogli “majstorima s mora” nanijeti i uvjerljiviji poraz.

Najbliže pogotku gosti su bili u 62. minuti kada je oštar udarac Stanka Jurića s udaljenosti od 20-ak metara zaustavila stativa.

Ovom pobjedom Gorica s 49 bodova zauzima peto mjesto sa samo bodom manje od Hajduka i trećeplasiranog Osijeka koji u 19 sati na Gradskom vrtu dočekuje Dinamo.

Rezultati by SofaScore

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi goricaHajduk

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

1 sat prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

2 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

2 sata prije