Kategorije Sport

Hajduk podrugljivo čestitao HNS-u: Osječani bi tek sad mogli „poludjeti“

Širi dalje

“Svaka čast! Kao i uvijek, dosljedni u svemu!“ objavljena je ironična i podrugljiva “čestitka” na službenom Twitter profilu Hajduka, nakon što je HNS objavio da će se u Donjem Miholjcu ove subote odigrati revijalna utakmica veterana domaćeg Jedinstva i veterana Vatrenih.



U HNS su objavili da će se utakmica, na kojoj će glavna zvijezda biti predsjednik HNS-a Davor Šuker, odigrati uz ograničeni broj gledatelja, za što je dozvolu dao Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Hajduk ironično čestitao

Ironična aluzija Splićana odnosi se upravo na taj detalj. Podsjećamo da je HNS u završnici prošle sezone donio kontroverznu odluku da se sve utakmice igraju bez prisustva gledatelja, i to unatoč tomu što nadležni državni organi to nisu zahtijevali, dapače Stožer civilne zaštite nekoliko puta je naglasio kako navijači na stadione mogu dolaziti prema već važećim propisima.

https://twitter.com/hajduk/status/1298979853228638209?ref_src=twsrc%5Etfw
Ta je odluka HNS-a izazvala val protesta u Osijeku, gdje se u posljednjem kolu odigrala odlučujuća utakmica u borbi za drugo mjesto između Osijeka i Lokomotive. Naposljetku je Lokomotiva pobijedila i izborila kvalifikacije za Ligu prvaka. I prije, i za vrijeme i poslije utakmice bilo je jako napeto u Gradskom vrtu.

Osječani se nikako nisu mogli pomiriti s odlukom HNS-a da moraju odlučnu utakmicu, koja je sobom nosila potencijalne milijune eura i zbog toga je bila jako važna, igrati bez pomoći svojih navijača, iako je i centralni i županijski Stožer dopuštao prisustvo navijača.

Kontradiktorne odluke

Tako se dogodio paradoks da su čelnici HNS-a prije početka nastavka sezone činili sve da se ishodi prisustvo gledatelja na stadionima, što je Stožer na kraju i dopustio, naravno pod propisanim uvjetima, a onda su odjednom na svoju ruku odlučili da se stadioni totalno zatvore.

U Osijeku su mnogi to protumačili kao klasičnu diverziju protiv njihova kluba. Smatrali su da se na taj način ide na ruku Lokomotivi i njezinom vodstvu, za koje misle da je uskoj sprezi s čelnicima Dinama, odnosno glavnim šefom Modrih u „izbjeglištvu“ Zdravkom Mamićem.

Što je bio glavni razlog, teško je reći. U HNS-u su tvrdili da su povukli takav potez zbog ponovnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa. Tvrdili su da je to jedini motiv.

Međutim, vrlo brzo su sami sebe demantirali. Eto, ovih dana je špica povećanja broja zaraženih osoba i sada dopuštaju odigravanje čak i revijalne utakmice pred gledateljima. Nakon ovakve odluke možemo samo zamisliti kako se osjećaju u Osijeku. Tek sad bi mogli „poludjeti“.

Megy M. /Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

9 sati prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

10 sati prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

10 sati prije