Kategorije Sport

Hrvat je najbolji na svijetu, Ronaldovi i Messijevi ‘trabanti’ mogu samo cmizdriti

Širi dalje

Luka Modrić skinuo je s prijestolja Cristiana Ronalda i Lionela Messija te je kao prvi Hrvat osvojio Zlatnu loptu France Footballa. Do FIFA-ina izbora za nogometaša godine The Best, desetljećima je bila najcjenjenija nagrada u svijetu nogometa.



Zlatna lopta i danas je igračima najdraže priznanje.

Luka Modrić je u glasanju novinara pobijedio sa 753 boda, drugi je Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova).

“Zlatna lopta, Lukice, Zlatna lopta! Čestitam prijatelju, čestitam hrvatski brate. Itekako zasluženo”, prvi je čestitao 32-godišnji Sergio Ramos kapetan Reala. A onda Vatreni  – Lovren, Rakitć, Mandžukić, Kovačić …

Modrić je ove godine ove godine proglašen za najboljeg igrača Europe i svijeta The Best, u UEFA-inu i FIFA-inu izboru, a bio je i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Juventusov napadač, bivši Lukin suigrač u Realu, nije došao niti u Monaco i London na dodjele nagrada krovnih nogometnih organizacija UEFA-e i FIFA-e, gdje je također bio zauzeo drugo mjesto iza Modrića. Slično se ponio i Messi.

 

https://twitter.com/realmadrid/status/1069677103740796929?ref_src=twsrc%5Etfw

Modrić je pokupio i još neke manje poznate nagrade, poput one od Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku ili američkog časopisa Gentlemen’s Quarterly, koji su ga također proglasili najboljim.

Stoga je bilo posve logično da hrvatski kapetan osvoji i Zlatnu loptu France Footballa te tako zaokruži godinu iz snova još jednom prestižnom nagradom. Svaki drugi ishod ne bi imao smisla. bio bi pogrešan ma koliko god se Cristiano Ronaldo, Messi ili Antoine Griezmann i njihovi medijski “trabanti” upinjali da dokažu suprotno.

Uspjeh Luke Modrića veći je uzmemo u kontekst činjenicu da dolazi iz države od četiri milijuna stanovnika koja se jedva vidi na karti. Svijet se divi Lijepoj našoj preko sportaša i ne može se načuditi njezinim sportskim uspjesima. Posebice kada shvati koliko je brojčano mala, ekonomski slabašna i zemlja nagrizena korupcijom, a postiže sportske rezultate svjetskih proporcija.

Dobro je kazao Lukin otac Stipe: “Večeras sam najponosniji ćaća na svijetu”, a nije ponosan samo on, njegovu radost dijeli cijela nacija, a snagu nam daju i Ronaldovi i Messijevi trabanti koji mogu samo cmizdriti. Ili Griezmann koji u pozdravnom govoru nije pokazao elementarno poštenje i pristojnost i čestitao Modriću.

Megy Matičić/Foto. Twiter realmadrid


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije