Kategorije Sport

Hrvati prokockali pet golova razlike, u šok završnici izgubili od Francuza

Širi dalje

Hrvatski su rukometaši u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju izgubili od Francuske 30:26.



‘Francuski kompleks’ nastavlja se i dalje… Hrvatski rukometaši izgubili su prvu utakmicu kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. U Montpellieru je Francuska bila bolja 30:26.

Hrvatska je tako na startu turnira u Montpellieru pod vodstvom novog izbornika Hrvoja Horvata upisala poraz od starog rivala.

‘Kauboji’ su odigrali odličnih 45 minuta, no dojam su pokvarili u posljednjih 15 minuta kada su pala u igri. U prvom dijelu došli smo do četiri gola prednosti, u nastavku smo imali i pet golova viška, no domaćin je sve nadoknadio u posljednjoj četvrtini susreta okrenuvši rezultat.

Krenulo je nervozno s obje strane, pa u prvih pet minuta nije bilo golova. Povela je Hrvatska golom Domagoja Duvnjaka, a Francuska je tek u sedmoj minuti zabila za 1:1 preko Dike Mema.

U prvih 20. minuta igralo se gol za gol, a tada je Hrvatska prvi put otišla na dva gola prednosti (9:7). Minutu kasnije imali smo plus tri (10:7), a u 28. minuti i najveća četiri gola razlike u prvom dijelu (14:10). Do kraja poluvremena Francuzi su uspjeli smanjiti na 15:12.

Dobro smo krenuli i u nastavak, s dva brza gola Hrvatska je povela 17:12. Francuska se vratila serijom 3:0 za 17:15, no ‘kauboji’ su ekspresno uzvratili s dva gola za prednost 19:15. Uslijedila je nova francuska ‘mini serija’ za minus dva (20:18, 21:19). Francuzi su imali i kontru za samo gol zaostatka, no Pešić je sjajno obranio Descatov udarac.

Nažalost, Francuska je na ulazu u posljednjih 10 minuta izjednačila (23:23), a minutu kasnije i povela 24:23. Bilo je to prvo francusko vodstvo od rane faze utakmice. U egalu nas je držao sjajni Ivan Čupić koji je odigrao jednu od najboljih predstava u hrvatskom dresu. Međutim, nije mogao sam.

Pet minuta prije kraja Francuzi bježe na dva gola razlike (27:25), a tri i pol minute prije kraja na 28:25. Čupić je smanjio na dva gola zaostatka, Štrlek je imao kontru za potpuni povratak, no nije zabio. Na koncu je Francuska slavila 30:26.

Francusku su do pobjede predvodili Dika Mem i Kentin Mahe s po pet golova, dok je Timothey N’Guessan zabio četiri.

U hrvatskim redovima sjajan je bio Ivan Čupić s 10 golova, Ivan Martinović je zabio pet, Luka Cindrić tri, a Igor Karačić i Domagoj Duvnjak dodali su po dva gola.

U drugom susretu iz naše skupine nije bilo iznenađenja, Portugal je pobijedio Tunis 34:27.

Nakon prvog kola vode Francuska i Portugal s po dva boda.

U subotu su na rasporedu susreti 2. kola, a sastaju se Hrvatska – Portugal (18.30 sati) i Francuska – Tunis. Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Hina/Foto: Jozo Čabaja

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije