Kategorije Sport

Hrvatica pred 30.000 gledatelja rasplakala Serenu Williams

Širi dalje

Zagrepčanka Ajla Tomljanović, koja od 2014. godine igra pod australskom zastavom, u meču 3. kola US Opena pobijedila je jednu od najvećih tenisačica u povijesti Serenu Williams 7:5, 6:7, 6:1. Taj meč ući će u povijest jer je vrlo vjerojatno bio posljednji u karijeru za Amerikanku.



Ajla Tomljanović uspjela je pred 30.000 gledatelja na stadionu Arthur Ashe, u atmosferi kakva se na teniskim mečevima rijetko viđa, izbaciti s turnira 40-godišnju Serenu Williams, miljenicu domaće publike koja je US Open osvojila čak šest puta.

Meč je obilježio sjajan tenis uz naglasak na drugi set koji je bio dramatičan, a u trećem odlučujućem setu Williams više nije imala snage – iako ga je otvorila ‘brekom’.

Odgovor australske Hrvatice bio je nevjerojatan.

Tomljanović je nanizala pet gemova, a Serena je posljednji otpor pružila u posljednjem gemu meča. Prije nego što je izgubila, Serena je na nevjerojatan način spasila pet meč-lopti, onda propustila dvije brejk-lopte, pa je na šestu meč-loptu poslala forhend u mrežu. Serena je nakon meča prva dala izjavu na terenu i vrlo brzo briznula je u plač.

Nakon zadnjeg poena Serenu Williams, koja je uz podršku publike u neponovljivoj atmosferi spasila pet meč lopti, očekivano su kada se obratila publici slomile emocije. Suze nije mogla zaustaviti jer je najavila kako joj je ovo posljednji US Open.

Odlazi u mirovinu s 23 Grand slama

“Hvala vam svima, a najviše mojim roditeljima i obitelji. Venus, mene ne bi bilo da nije bilo tebe, hvala i tebi. Hvala svima koji su ikad u životu viknuli: ‘Naprijed, Serena!’ Bila je ovo luda vožnja. Hoću li se predomisliti? Čisto sumnjam, ali nikad ne znaš”, rekla je Serena nakon meča.

Ako je ovo zaista kraj, 40-godišnja Serena Williams odlazi u mirovinu sa 73 pojedinačne titule, 23 Grand Slam naslova te četiri zlatne olimpijske medalje. Provela je 319 tjedana na prvome mjestu WTA ljestvice, a samo od turnira zaradila je 94 milijuna dolara. Konačni omjer u karijeri joj je 858-155. Neponovljiva karijera.

Nakon poraza se osvrnula se i na život nakon završetka karijere.

“Sada sam spremna biti mama i istražiti što je drugačija verzija Serene. Tehnički, još sam jako mlada pa bih htjela uživati ​​u životu dok još mogu hodati”, dodala je dobro raspoložena Serena.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ objavio video: “Komično je pratiti kako se Milanović koprca i preznojava”

HDZ je sinoć na Facebooku još jednom napao predsjendika Zorana Milanovića.Objaivli su videu u kojem…

7 minuta prije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

26 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

44 minute prije