Kategorije Sport

Igrač Dinama progovorio o utakmici života: “Prebolio sam rak!”

Širi dalje

Dinamo je u listopadu prošle godine iz Sporting na posudbu doveo Josipa Mišića, koji je trebao biti veliko pojačanje za Modre jer se radi o dokazanom igraču koji je igrao i za Hrvatsku.



 

“Uvijek je lijepo vratiti se u Hrvatsku, pogotovo u najbolji hrvatski klub. Tri sam godine lutao po inozemstvu i sada sam sretan što sam došao u Dinamo”, rekao je za Dinamovu stranicu 26-godišnji veznjak koji je nakon odlaska iz Rijeke, s kojom je bio prvak Hrvatske i osvajač Kupa, nosio dres Sportinga i PAOK-a.

Mišić je rođeni Vinkovčanin koji je prve nogometne korake napravio u NK Zrinski iz Bošnjaka, a 2005. godine postao je član Osijeka s kojim je 2012. godine pod vodstvom Stanka Mršića upisao i prve minute na seniorskoj razini.

Nakon 64 nastupa u dresu ‘Bijelo-Plavih’ u siječnju 2015. potpisuje za Rijeku u kojoj će, nakon ne pretjerano znamenite posudbe u talijanskom drugoligašu Speziji (devet nastupa) u sezoni 16/17 biti jedan od ključnih igrača u šampionskoj momčadi Matjaža Keka koja se okitila naslovom prvaka države i osvajača kupa.

U siječnju 2018. veznjak je, u poslu vrijednom malo manje od tri milijuna eura, potpisao za Sporting u kojem se nije uspio nametnuti. Za klub s kojim je ugovorno vezan do konca lipnja 2023. godine upisao je svega devet nastupa ulazeći s klupe za pričuve.

Početkom prošle godine poslan je na posudbu s pravom otkupa u PAOK, te se tamo nakon uvodnog ‘traženja’ u momčadi koja je osvojila naslov prvaka, nametnuo kao jedan od ključnih igrača kluba iz Soluna koji je prošlu sezonu okončao na drugom mjestu grčkog prvenstva. Zbog šest pogodaka i jedanaest asistencija dobio i nadimak ‘Mr. Vertical’, a koliko su navijači cijenili njegov stil igre dovoljno govori činjenica da je izabran za najboljeg klupskog igrača u prošloj sezoni.

I posljednjim satima prošlog prijelaznog roka stigao je u Dinamo iz Sportinga, ali zbog zdravstvenih problema odigrao je samo deset minuta u utakmici protiv Varaždina.

Mišić je dao intervju za službenu stranicu Dinama, a otkrio je da je prebolio tumor testisa.

“Mogu reći pravu istinu o tom problemu. Operirao sam tumor testisa, ali to je sada iza mene. Bio je jako težak period, ali vratio sam se na teren i to je najbitnije”, rekao je Mišić.

“Uvijek je lijepo vratiti se u Hrvatsku, pogotovo u najbolji hrvatski klub. Tri sam godine lutao po inozemstvu i sada sam sretan što sam došao u Dinamo”, rekao je 26-godišnji veznjak i dodao:

“Liga je napredovala, Osijek se digao, no mislim da Dinamo nema konkurenciju. Napravili su dečki dobar posao u prvom dijelu sezone i nadam se da ćemo u nastavku još jače.”

R.I. /Foto: gnkDinamo

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Netko postavio kućicu na dječju plažu, sve ogradio i stavio natpis “Privatni posjed”

Uz plažu Valdarke na Velom Lošinju nikla je metalna ograda, a pored ograde netko je…

23 minute prije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

44 minute prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

2 sata prije