Kategorije NaslovnaSport

Izvanredna sjednica HNS-a, Šuker napustio Zagreb, sjednicu vode Mamić i Vrbanović

Širi dalje

Sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), sazvana po hitnom postupku, održat će se u 11 sati u utorak, u zagrebačkom sjedištu HNS-a.  Međutim, nevjerojatno zvuči podatak da na njoj neće biti predsjednika HNS-a Davora Šukera jer je morao na službeni put izvan Europe. Što može biti tako važno u ovom krajnje osjetljivom trenutku za hrvatski nogomet?

O zaključcima sjednice, koja će biti zatvorena za javnost, novinari će biti obaviješteni u 13 sati na konferenciji za medije, a ne samo sportsku, nego i cjelokupnu javnost najviše zanima kako će čelni ljudi HNS-a reagirati na neizlazak momčadi Hajduka na subotnji derbi 16. kola  Prve lige u Maksimiru protiv Dinama.
O kažnjavanju Hajduka do kasnih poslijepodnevnih sati nisu se očitovali ni službeni natjecateljski organi Prve lige, a očekuje se da će oni donijeti odluku o kažnjavanju Hajduka prije početka sjednice IO HNS-a. Malo je reći da su u HNS-u svi na nogama jer ih čeka jako, jako puno posla. Ali bez predsjednika Davora Šukera.Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak je najavio da na sjednici neće biti predsjednika HNS-a Davora Šukera (“Predsjednik HNS-a je na službenom putu izvan Europe”), koji se već pet, šest tjedana nije pojavio pred novinarima. Iznimka je tek London, gdje se nakratko ukazao napavši izbornika Niku Kovača što je na ogled  s Argentinom  doveo drugu momčad.Unatoč neredima navijača u Milanu (Šuker je viđen u loži, o čemu svjedoči fotografija) kada je prekinuta kvalifikacijska utakmica protiv Italije te već spomenutom otkazanom derbiju Dinama i Hajduka, čelni čovjek Saveza  još uvijek nema potrebu stati pred novinare u Hrvatskoj. Dodajmo da se četiri dana nakon nereda u Milanu oglasio priopćenjem putem službene stranice HNS-a.

Što je pravi razlog njegova ignoriranja medija, možemo samo nagađati. Prije više od mjesec dana čak su se spominjali zdravstveni problemi, ali to je ubrzo demantirano.


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Branko Bačić: Ovaj tjedan završni razgovori o formiranju Vlade

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da će HDZ s…

43 sekunde prije

HRT opširno o smrti Ivice Račana, generala Janka Bobetka ni spomenuli nisu

Upravo sam gledao podnevni Dnevnik HTV u kojem bio je prilog o 17. godišnjici smrti…

50 minuta prije

Poznata glazbenica: Veleč. Zlatko Sudac je najzaslužniji za moje preobraćenje

Pjevačica Marija Husar Rimac bit ćr jedna od izvođača na koncertima "Progledaj srcem" Laudato TV-a…

2 sata prije