Kategorije Sport

Kalinić se vratio u Hajduk, igrat za jedan euro mjesečno. Je li to moguće?

Širi dalje

Nikola Kalinić ponovno se priključio prvoj momčadi Hajduka te će od danas započeti pripreme za nastavak sezone. Iskusni napadač vraća se na Poljud nakon višemjesečne pauze, a danas je i službeno potpisao ugovor s klubom do kraja aktualne sezone.



Kaliniću  je ugovor s Bijelima istekao krajem srpnja prošle godine te je od tada odlučio uzeti pauzu od nekoliko mjeseci. Tijekom studenog prošle godine trener Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius obavili su razgovor s njim te su zajednički zaključili kako će Nikola najprije odraditi niz individualnih treninga prije nego se uključi u puni trenažni proces s ostatkom momčadi na počeku priprema za nastavak sezone.

Dodajmo kako je Aleksandar Trajkovski dobrovoljno prepustio Kaliniću dres s brojem 9 kojeg je uvijek i nosio u Hajduku, a makedonski napadač od sada će nositi broj 27.

“Što se tiče financija, to je bilo najlakše u tri godine što sam u Hajduku. Dogovorili smo 1 euro njegove plaće. On želi pomoći Hajduku i osvojiti naslov, to je jedini motiv zbog kojega se vratio’, rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Kalinić će za dva dana ( 5. siječnja) napuniti 36 godina, a dosad je u bijelom dresu upisao 111 nastupa u službenim utakmicama u kojima je postigao 52 gola.

Bez kluba je bio od prošlog ljeta kada je zbog neslaganja s tadašnjim trenerom Ivanom Lekom napustio Poljud. Prije nego što se priključio suigračima u suradnji s trenerom Šimom Veršićem četiri tjedna radio po posebnom programu kako bi se što bolje uklopio u svakodnevni trenažni proces.

Kalinić je profesionalnu karijeru započeo u Hajduku, odakle je 2009. godine otišao u Blackburn za sedam milijuna eura. Igrao je za Dnipro, Fiorentinu, Milan, Atletico Madrid, Romu i Veronu. Za hrvatsku reprezentaciju je igrao 32 puta, postigao 15 golova, od kojih se neki bili vrlo važni i efektni, a Vatrene je napustio ( protjeran je) tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati slučaj oko visine plaće Nikole Kalinića jer je minimalna plaća u Hrvatskoj 840 eura (bruto).  Nogometnom sindikatu smo poslali upit postoji li mogućnost da prvoligaški igrač potpiše ugovor za 1 euro.

U objavi Hajduka nije precizirano je li s Kalinićem potpisan profesionalni ugovor ili ugovor o radu (koji nije duži od tri godine), no budući da ugovor traje do kraja aktualne sezone vjerojatno je riječ o ugovoru o radu pa je upitno smije li biti potpisan na iznos od jednog eura.

Sportski protivnici Hajduka  (ili zlonamjernici) javno izražavaju sumnju u mogućnost nezakonitih radnji.

R.I. /Foto: HNK Hajduk


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Gvardiol opet strijelac za City, pogledajte novu majstoriju Vatrenog

Utakmica između Fulhama i Manchester Cityja još traje, a hrvatski je reprezentativac zabio gol za…

10 sati prije

Nizozemski pjevač izbačen s Eurosonga! Policija objavila za što ga sumnjiči

Nizozemski pjevač Joost Klein (26) i njegova pjesma "Europapa" diskvalificirani su s Eurosonga 2024., priopćila je Europska…

11 sati prije

Napeto u Crnoj Gori. Zbog Srebrenice traže Rezoluciju o Jasenovcu

Nezadovoljstvo prosrpskih snaga zbog stava da će Crna Gora na glasovanju u UN-u podržati Rezoluciju…

11 sati prije