Kategorije Sport

JE LI MOGUĆE: Lokomotiva odbila čak 18 milijuna eura za mladog igrača

Širi dalje

NK LOKOMOTIVA je proteklog mjeseca za ofenzivnog veznog igrača Lovru Majera (20) odbila Newcastleovu ponudu vrijednu 18 milijuna eura, piše talijanski Calciomercato.



Newcastleovu ponudu potvrdili su i pojedini otočki mediji bliski premierligašu. Četverostruki engleski prvak intenzivno traga za kreativcem, a momčadski menadžer Rafael Benítez osobito inzistira na kupnji Lovre Majera – “Balkanskog Messija” kako mu tepa Calciomercato – čije kvalitete itekako cijeni.

Želju za dolaskom mladog hrvatskog reprezentativca iskazala je i talijanska Sampdorija, no ponuda engleskog Newcastle koji za njega nudi između 15 i 18 milijuna eura!

Prodaja je trenutačno stopirana, no najavljuje se kako bi se pregovori aktualizirali i nastavili tijekom predstojećeg ljetnog prijelaznog razdoblja.

Lovro Majer, mladi hrvatski reprezentativac, trenutačno je prema Transfermarktu vrijedan 1,75 milijuna eura. Prošle godine proglašen je najboljim mladim igračem lige, a s Lokomotivom ga veže ugovor do 15. lipnja 2020. godine.

 

Ponikao je u Dinamovom omladinskom pogonu, a karijeru je gradio igrajući za mlađe selekcije Dubrave i Trnja. U Lokomotivu je pristigao 2013. godine te je za seniorski tim debitirao krajem lipnja 2016. godine. Za zagrebački klub dosad je ubilježio 48 službenih nastupa te 11 golova i 16 asistencija.

Iako ga mnogi povezuju s Dinamom mladi nogometaš to demantira:

– Ne bih rekao da sam dijete Dinama, iako sam bio do 12. godine u ‘modrom’ klubu. Počeo sam još u Šukerovoj akademiji, pa igrao u Kustošiji, a onda došao u Dinamo. Ondje se nisam predugo zadržao, nego sam poslije toga išao u Dubravu, Trnje, pa na kraju Lokomotivu. I tu sam zaista sretan, tu sam nogometno najviše napredovao. Igrač sam Lokomotive, moj ugovor nema nikakve veze s Dinamom. I to što igram u Lokomotivi, ne znači da ću sigurno završiti i u Dinamu – pojasnio je za Gol.hr

Prošle je sezone imao 11 asistencija u 28 utakmica HNL-a, zabio je i četiri gola. Nastupao je za  U-19 i U-21 , a za Vatrene je debitirao na prijateljskom turniru u Kini d 28. svibnja 2017. godine pod vodstvom bivšeg izbornika Ante Čačića.

Ako i bude prodan u Newcastle za 18 milijuna eura, Lovro Majer bio bi uvršten na listu deset najskupljih hrvatskih transfera svih vremena. Kristalizirao bi se kao treća najskuplja prodaja u povijesti hrvatske lige.

Usporedbe radi, Lokomotiva bi prodajom pretekla i Hajduk i Rijeku prema pitanju zarade. Hajdukov trenutačno najveći prodajni transfer iznosi 10,8 milijuna eura (Nikola Vlašić

/ Everton), a Rijekin 9 milijuna eura (Andrej Kramarić / Leicester).

Megy M. /foto:sportskenovosti


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

11 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

1 sat prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije