Kategorije Sport

Junak Portugala: Ronaldo zabio dva gola za preokret i sušio svjetski rekord

Širi dalje

Cristiano Ronaldo donio je pobjedu Portugalu protiv Irske (2:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i postao  svjetski rekorder po broju golova za nacionalnu momčad.



U 15. minuti utakmice kvalifikacija za SP protiv Republike Irske, pri rezutatu 0:0 pucao je penal, ali sjajno mu ga je obranio Gavin Bazunu.

Mladi (19) golman Irske, inače vratar Manchester Cityja na posudbi u trećeligašu Portsmouthu, pročitao je da će Ronaldo pucati u donji desni kut, bacio se i odlično skinuo penal.

Irska je povela u 45. minuti preko Egana, no u samom  finišu utakmice Ronaldo je donio preokret.  Pogotkom glavom za 1:1 u 89. minuti novi igrač Manchester Uniteda je postao svjetski rekorder po broju golova za nacionalnu momčad.

Bio mu je to 110. gol u 180. utakmici za Portugal i tako je nadmašio legendarnog Iranca Alija Daeija koji je od 1993. do 2006. u 149 nastupa za Iran postigao 109 golova i s kojim je do tada dijelio rekord.

Tu se Ronaldo nije zaustavio, nego je u 96. minuti pogodio za preokret, važnu pobjedu Portugala i poboljšanje svjetskog rekorda kojeg je postavio samo sedam minuta ranije. Opet je sjajno skočio i iz teške pozicije poslao loptu u suprotni kut.

Zbog burne proslave pobjedničkog pogotka dobio je žuti karton.

Foto: EPA/EFE


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

57 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije