Kategorije Sport

JUNAK S POLJUDA: Tomić je obranio 26 udaraca, od čega šest zicera

Širi dalje

Na Poljudu su 16. siječnja, u sklopu zimskih priprema, zanimljiv susret HNK Hajduk kontra NK Croacija Zmijavci.  Hajduk je pokazao da je dubokoj krizi, dok drugoligaš NK Croatia Zmijavci puca od mladosti, samopouzdanja i kvalitete.



Croatia je vodila do 54. minute kad je Hajduk iz penala izjednačio za konačnih 1:1.

Uz pohvale kompletoj momčadi iz Zmijavaca, u

junaka se prometnuo vratar Tomislav Adolf Tomić. Na njegov gol je upućeno je 26 udaraca,  skinuo je šest  zicera, a umalo i jedanaesterac.

Prve vratarske korake Tomićj e napravio je u RNK Split, u istom klubu je prošao sve uzraste. Učio je od najboljih Zagorac, Bulat, Sabljić.. a najzaslužniji za prepoznavanje talenta bio je trener Vedran Čović. 

Nakon propasti RNK Split, mladi vratar odlazi u NK Dugopolje, gdje uglavnom provodi vrijeme rehabilitirajući se nakon ozljeda, odlazi NK Hrvace u  3. ligu u gdje započima afirmacija Vratar Tomić igra jednu od najvažnijih uloga  HNK Hrvace.

Zadnjih nekoliko godina neumorno ga vodi i trenira u ogromnom napretku legenda Marino Strmo Yessy, s kojim bi volio kako kaže Tomić biti cijelu karijeru.

Prvi vratar je hrvatske reprezentacije Fakulteta DIFA, sudjelovao na prvenstvu u Španjolskoj, Kini, na više međunarodnih turnira dobio nagrade najboljeg vratara.

Vratar Tomić je dokaz upornost i rad dovode do uspjeha. Stručnjaci prognoziraju zavidnu karijeru , koju u svakom slučaju  zaslužuje , dosadašnjim radom i zalaganjem, kao i rezultatima. 

Ovo je dokaz da “naše dite” može uspjeti iako je dugo bio zanemarivan. Kvaliteta kad-tad iziđe na vrh. S toga se pitamo zašto Hajduk ima loš igrački kadar, pored sjajnih pojedinaca u Dalmaciji, koji ne mogu doći do izražaja.

Zanimljivo da na utakmici Hajduka i Croatie nastupila dva igrača porijeklom iz hajdučkog tomislavgradskog sela Brišnik. Mario Čuić veznjak je Hajduka, a Tomislav Adolf Tomić vratar Croatie.

Nakon utakmice na Poljudu nastala je lokalna zezancija Rujkići -Tomići 1:1 s tim da je kudikamo zadovoljniji Tomić.

Megy M./Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

55 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije