Kategorije Sport

Kako će izgledati Hrvatska na Poljudu protiv Walesa? Ovo je očekivani sastav

Širi dalje

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je na okupu. Vatreni su se okupili prvi put nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.



U Splitu ih očekuje početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine u Njemačkoj. U subotu na Poljudu Hrvatska igra protiv Walesa, dok u utorak gostujemo u Turskoj, a u skupini su još Armenija i Latvija.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da neće raditi puno promjena u momčadi u odnosu na Svjetskom prvenstvo pa je ostalo samo nekoliko nedoumica u prvih 11.

– Mijenjat ćemo možda neke detalje, ali ono što je dobro, što nam je donijelo medalje na svjetskim prvenstvima, to nećemo mijenjati. Zna se što je za nas najbolje, sustavi 4-2-3-1 ili 4-3-3, imamo odličan vezni red koji moramo maksimalno iskoristiti i dobre mlađe igrače u obrani, rekao je Dalić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Na vratima je neprikosnoveni Dominik Livaković, a u obrani su sigurni na stoperskoj poziciji Joško Gvardiol te na bekovskim Borna Sosa Josip Juranović.

Nakon što se od reprezentacije umirovio Dejan Lovren, koji je u Kataru bio na poziciji desnog stopera uz Gvardiola, kao favoriti za njegovog nasljednika nameću se Josip Šutalo i Martin Erlić, a Šutalo je vjerojatno trenutačno nešto bliži prvih 11.

Od ostalih rješenja Dalić tu ima i Domagoja Vidu

koji je i dalje ostao uz Vatrene iako su neki očekivali da će se oprostiti, a Josip Stanišić može pokriti poziciju stopera, iako ga Dalić vidi prvenstveno kao defenzivniju alternativu Juranoviću.

Izbornik kao najsnažniju kariku u našoj momčadi uvijek ističe vezni red tako da je teško za očekivati bilo kakvu promjenu u tercetu Mateo Kovačić – Luka Modrić – Marcelo Brozović.

Na lijevoj krilnoj poziciji siguran je Ivan Perišić, dok je desna, kao i u prošlosti, i dalje otvorena.
O želji većine krilnih igrača da igraju na lijevoj strani s koje se zatim mogu izvlačiti u sredinu na desnu nogu govorio je i Dalić.

– Miksali smo igrače u špici i na desnom krilu i na kraju smo osvojili broncu. Nisam ja sklon tome da stalno miksamo, ali nemam stalno rješenje. Očekivao sam da će Brekalo igrati u Fiorentini, ali to se nije ostvarilo. Treba nam takav brzanac. Svi bi u reprezentaciji igrali na lijevoj strani, Perišić, Ivanušec, Oršić… Zato smo stavili Špikića na pretpoziv jer je brz i igra u Dinamu na desnoj strani, on nam je potencijal za dalje, rekao je Dalić.

Moguće je da Dalić ostane pri odabiru Andreja Kramarića koji se i inače najbolje snalazi iza centarfora, u ulozi “plutajuće mine” te da ima više slobode u izgradnji igre.

DALIĆ O POVRATKU TORCIDE

🇭🇷 “Veseli me vijest o povratku Torcide, htjeli bismo da dođu i Boysi, Kohorta i Armada. Ovo je Hrvatska. Ovo je naša država i za nju moramo navijati”, rekao je Zlatko Dalić ➡️ http://bit.ly/3n6CxS7

Objavljuje HRT Sport u Ponedjeljak, 20. ožujka 2023.

Nikola Vlašić okomitije je rješenje, dok su tu i Lovro Majer i Mario Pašalić koji također nisu desna krila, ali često su igrali na tim pozicijama za reprezentaciju.

Prednost će na Poljudu u napadu dobiti Marko Livaja., Bruno Petković pokupio je lakšu ozljedu u dresu Dinama protiv Rijeke.

Na pitanje hoće li Livaja protiv Walesa krenuti od prve minute Dalić je ogovorio:

– Marko Livaja igra dobro, leži mu Poljud, doma je. Reprezentaciji je dao dosta, zabio je gol u Kataru i ja od njega očekujem puno. Kad sam govorio o tome da imamo napadače iz HNL-a, zamjerili ste mi. Mislio sam reći da oni ne igraju svaki vikend na određenom nivou. Treba im veći podražaj.

Za očekivati je da će minute na Poljudu dobiti dobiti i Petar Musa kojeg Dalić želi vidjeti na djelu. Musa je drugi napadač Benfice ( iza Goncalo Ramosa ) koja ove sezone, uz talijanski Napoli, igra najbolji nogomet u Europi. Dogurali su do četvrtfinala Lige prvaka gdje ih čeka Brozovićev Inter.

– Zvali smo Musu, tu su Beljo, Ljubičić, Šimić, moramo do Eura naći još jednog napadača pored Livaje i Petkovića, a gledamo mlađe igrače. Nisam otpisao Budimira

jer on nije dobar, nego želim vidjeti neke druge igrače. Što se desnog krila tiče, na toj su poziciji igrali Pašalić, Vlašić i Majer, dakle uvijek imamo rješenja, rekao je Dalić.

VJEROJATNA POSTAVA HRVATSKE PROTIV WALESA

Livaković – Sosa, Gvardiol, Šutalo, Juranović – Modrić, Kovačić, Brozović – Perišić, Kramarić – Livaja

Utakmica je na rasporedu u subotu  s početkom 20:45 uz izravan prijenos na Nova TV.

M.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HRT opširno o smrti Ivice Račana, generala Janka Bobetka ni spomenuli nisu

Upravo sam gledao podnevni Dnevnik HTV u kojem bio je prilog o 17. godišnjici smrti…

18 minuta prije

Poznata glazbenica: Veleč. Zlatko Sudac je najzaslužniji za moje preobraćenje

Pjevačica Marija Husar Rimac bit ćr jedna od izvođača na koncertima "Progledaj srcem" Laudato TV-a…

1 sat prije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

2 sata prije