Kategorije Sport

KAKO SU GLASOVALI? Srbi su Modrića stavili na prvo mjesto, Slovenci šokirali

Širi dalje

Zanimljivo je da  novinar iz Argentine Enrique Wolff svog sunarodnjaka Messija nije uvrstio među petoricu najboljih. Novinarima iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova Modrić je bio najbolji.



Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) osvojio je ‘Zlatnu loptu’ France Footballa za 2018. godinu. Modrić je u glasovanju novinara pobijedio sa 753 boda, drugi je Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova).

Ovo mu je četvrto veliko priznanje ove godine. Dobio je nagradu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA) te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Pobjednika Zlatne lopte biraju novinari iz cijelog svijeta.

Hrvatsku je predstavljao Zdravko Reić, koji je na prvo mjesto stavio Modrića, a iza njega Griezmanna, Ronalda, Mbappea i Kanea.

Novinarima iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova Modrić je bio najbolji, a BiH novinaru Emiru Aletiću drugi je na svijetu iza Lionela Messija.

Slovenac Andrej Stare nije stavio Modrića među pet. Za njega je najbolji bio Ronaldo, a tu su još Hazard, Messi, Oblak i Mbappe.

Za bizarno glasovanje pobrinuli su se novinari iz egzotičnih zemalja. Za dopisnika iz Centralnoafričke republike najbolji je bio Karim Benzema iako uopće nije igrao na SP-u, a glasač iz Kirgistana iznenadio je proglasivši golmana Thibauta Curtoisa nogometašem godine. Luis Suarez dobio je pak potporu Bolivije i Somalije, a zanimljivo da Argentinac Enrique Wolff nije uvrstio Messija među petoricu najboljih.

Za Pascala Ferrea, koji je zastupao sjedište France Footballa najbolji je bio Kylian Mbappe, a slijedili su ga Modrić, Griezmann, Ronaldo i Varane.

Kako su novinari glasali pogledajte ovdje.

Megy Matičić/Foto:twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

12 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

13 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

13 sati prije