Kategorije Sport

Kakva nedjelja hrvatskog tenisa: Osvojene tri titule, pale su dvije Srpkinje

Širi dalje

Nezapamćena nedjelja hrvatskog ženskog tenisa. Tri turnira, tri titule. Od toga dvije na WTA turnirima, ona Petre Martić u Lausanni te Zadranke Bernarde Pere u Budimpešti. Uz to, Zagrepčanka Tara Würth osvojila je jaki ITF turnir u Rimu.



ajbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 85.) u nedjelju je na WTA 250 turniru u švicarskoj Laussanei osvojila svoj drugi WTA trofej u karijeri pobijedivši u finalu 21-godišnju Srpkinju Olgu Danilović (WTA – 124.) sa 6-4, 6-2 za 89 minuta.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj u kojem je Martić uzvratila deset godina mlađoj suparnici za poraz na prošlogodišnjem Australian Openu.

Nakon gotovo tri godine 31-godišnja Dućanka je ponovno došla do finala na WTA Touru, svog petog u karijeri, te odličan tjedan okrunila svojim drugim naslovom, tri godine poslije prvog trijumfa, 2019. na turniru u Istanbulu.

Hrvatska teniska reprezentativka Tara Würth (WTA – 237.) osvojila je drugi ITF turnir zaredom, a treći u karijeri pobijedivši u nedjeljnom finalu na zemljanoj podlozi u Rimu prvu nositeljicu, Francuskinju Chloe Paquet (110.) sa 6:3, 6:4 za najveći uspjeh u karijeri.

Uspjeh 19-godišnje Zagrepčanke je tim veći, ako se zna da je do njega došla iz kvalifikacija te u sedam mečeva odigranih na rimskom turniru, nagradnog fonda 60.000 američkih dolara, izgubila samo jedan set.

 

Zahvaljujući sjajnom rezultatu ostvarenom u Rimu Tara Würth će napredovati na pojedinačnoj WTA ljestvici za 79 pozicija i u ponedjeljak biti na 158. mjestu, prvi put u karijeri među 200 najboljih tenisačica svijeta.

Fantastičnu nedjelju za hrvatski tenis zaokružila je Zadranka Bernarda Pera. Zadarska tenisačica igra pod američkom zastavom, no svakako je uklapamo u ovu priču, ona je u finalu WTA turnira u Budimpešti s dva puta po 6:3 savladala Srpkinju Aleksandru Krunić.

Za 27-godišnju ljevoruku tenisačicu rođenu u Zadru ovo je bila treća pobjeda nad Krunić u isto toliko međusobnih dvoboja.

Pera je do najvećeg uspjeha u karijeri došla iz kvalifikacija i na putu do premijernog naslova nije izgubila nijedan set u sedam mečeva. U Budimpešti je zaradila 280 bodova i 26.770 eura, a u ponedjeljak će ponovno biti među sto najboljih tenisačica svijeta na 81. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

Megy M. /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

22 minute prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

11 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

11 sati prije