Kategorije Sport

Kovač osvojio dvostruku krunu: Bayen u finalu deklasirao Leipzig

Širi dalje

Nakon što je osigurao naslov njemačkog prvaka, Bayern Nike Kovača je u dinamičnom finalu Njemačkog kupa (DFB-Pokal), koji je odigran u Berlinu, svladao Leipzig s 3:0.



To je prva dvostruka kruna Bavaraca nakon one Pepa Guardiole u sezoni 2015./2016.

Ne samo to, nego je Niko Kovač postao prva osoba u povijesti njemačkog nogometa koja je osvojila dvostruku krunu i kao nogometaš i kao trener, prvi trener koji je slavio u dva Kupa zaredom od Felixa Magatha (2005. i 2006.) te prvi ikada s krunom u kupu dvije godine zaredom s dva različita kluba.

Bila je to sjajna utakmica, a prilike su se nizale kao na tekućoj vrpci. Bolje je počeo Leipzig, no Bayern je protiv treće momčadi Bundeslige poveo 1:0 golom Roberta Lewandowskog u 29. minuti. Alaba je prošao po lijevoj strani i poslao loptu malo iza leđa Poljaku, a on je sjajno reagirao i iz teške situacije glavom pogodio suprotni kut.

Nakon vodstva prvak se “razbudio” i do kraja prvog dijela imao još nekoliko odličnih prilika, a najveća je bila ona Hummelsa, koji je u 45. minuti pucao s četiri metra, a Gulacsi mu je fantastično obranio.

U 48. minuti napokon je do šanse došao Leipzig, i to kakve. Forsberg se sjurio praktički s centra na Neuera, koji sjajno brani. Prigode su se nastavile nizati, nakon još jedne Leipzigove minutu kasnije, uslijedio je niz prilika za Bayern, prvo je u 55. minuti Thiagov udarac obranio Gulacsi, a u 56. vratar Leipziga “skida” i dobar udarac Lewandowskog.

Forsberg je bio autor i velike šanse koju je stvorio Werneru, koji je u 57. minuti bio “na rubu” pogotka, a onda je neki Bayernov branič zaustavio loptu na putu prema praznoj mreži. Odgovorio je münchenski div, Hummels je u 62. “raspalio” s 20 metara, a ni minutu kasnije Gnabry se probio i ubacio na peterac, a Thiago je glavom samo trebao spustiti odbijenu loptu u prazan gol, ali – nije.

https://twitter.com/tuasesorglobal/status/1132552142835916801?ref_src=twsrc%5Etfw

Nekih 15 minuta prije kraja utakmica se malo smirila, Bayern je uspio stati na loptu i smiriti igru. Onda jke u 78. minuti Coman prevario Klostermanna i zatresao mrežu za 2:0, a u 85. minuti Lewandowski je pobjegao obrani i pored nemoćnog Gulacsyja svojim drugim pogotkom riješio pitanje pobjednika.

R.I./Hina/Foto:epa

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ objavio video: “Komično je pratiti kako se Milanović koprca i preznojava”

HDZ je sinoć na Facebooku još jednom napao predsjendika Zorana Milanovića.Objaivli su videu u kojem…

10 minuta prije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

29 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

47 minuta prije