Kategorije Sport

KOVAČ SLAVI USPJEH KARIJERE: Hrvati u finalu srušili Bayern, Ante Rebić dvostruki strijelac – video

Širi dalje

Velika senzacija u finalu njemačkog Cupa. Klub  Eintracht Frankfurt Nike Kovača s 3:1 iznenađujuće je na Olimpijskom stadionu u Berlinu porazio Bayern München u finalu njemačkog kupa. Pobjedom, začinjenom s dva pogotka hrvatskog reprezentativca.


 

Ante Rebić odigrao je utakmicu života, s dva gola matirao je Bayern u Berlinu i donio Eintrachtu prvi trofej nakon 30 godina. Niko Kovač tuširao je svoj budući klub, a kako je Rebić djelovao kraj bavarskih braniča neće biti iznenađenje ako i njega povede u München.

Kovač je s Eintracht na Olimpijskom stadionu u svojem rodnom Berlinu osvojio je prvi trenerski trofej. Rebić, kojeg je Kovač vratio u život, odužio mu se na najbolji način, jurio je kao na motoru, zabio za 1:0, pa u 82. pobjednički pogodak na briljantan način.

Hrvati su bili junaci večeri u njemačkoj prijestolnici

Bayern je vjerovao da će nametnuti igru do starta, Lewandowski je iz slobodnog udarca pogodio gredu, ali agresivni Rebić brzo ga je šokirao. U 11. minuti žustro je ušao neopreznom Süleu dok je gradio loptu, gurnuo je do K.P. Boatenga, sjurio se u kontru, Ganac mu je pravodobno vratio, ni Süle, niti još dva igrača Bayerna nisu ga mogli stići i spriječiti, sa 16 metara pogodio je golmanov desni donji kut.

Kovačeva momčad s prednošću dodatno je zbila redova. Eintracht se borio, trčao, nije prezao od prekršaja za žutu karton ili na rubu njega, Rebić je i dalje bio aktivan i opasan, iz rijetkih kontri zadavao je muke obrani, ali jedan udarac Wolfa glavom sve je što su napravili do kraja prvog dijela.

U 53. minuti Bayern je pogodio. Joshua Kimmich je bio asistent, s desne strane je odigrao povratnu loptu, a Lewandowski ju je ljevicom zahvatio kod točke kaznenog udarca i plasirao u vratarev lijevi donji kut.

U 80. minuti Rebić se našao u još jednoj dobro prilici, pucao je s ruba kaznenog prostora, no lopta je otišla kraj desne stative, da bi dvije minute kasnije poentirao ih još jedne kontre, probio se među dvojicom, otresao Hummelsa i plasirao preko Ulreicha.

 

 

Bayern je stiskao do kraja, a Frankfurt je zabio preko Gaćinovića i treći za potvrdu golemog slavlja.

Prošle godine Eintracht je u finalu kupa izgubio od Borussije Dortmund s 2-1, a i tada je Rebić bio strijelac.Ovo je prvi trofej za Eintracht nakon 30 godina i peti naslov pobjednika njemačkog kupa u klupskoj povijesti.

 

https://twitter.com/btsportfootball/status/997931510954119169?ref_src=twsrc%5Etfw


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

36 minuta prije

Raspudići ostaju bez novca iz Sabora, ali ima štos da Mostu uzmu 532.000 eura

Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak…

1 sat prije

Zlatna Barbara Matić. Dvostruka svjetska, sada je i europska prvakinja

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju…

12 sati prije