Kategorije Sport

Lino Červar najavio odlazak, što je poručio cijeloj Hrvatskoj nakon finala

Širi dalje

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar osvojio je sedmu medalju s olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava.



Červar je protiv Španjoske vodio reprezentaciju Hrvatske u svom sedmom velikom finalu osvojivši peto srebro uz dva zlata.

Prvo zlato osvojio je 2003. na svjetskom prvenstvu u Portugalu protiv Njemačke, a godinu dana kasnije i olimpijsko zlato u Ateni ponovo protiv Njemačke.

“Mago di Umago” ima i pet drugih mjesta – dva sa svjetskih (2005, 2009) i tri s europskih prvenstava (2008, 2010, 2020).

Hrvatski izbornik je bio korak do ulaska u povijest. Samo su dva stručnjaka osvojila olimpijsko, svjetsko i europsko zlato – Rus Vladimir Maksimov i Francuz Claude Onesta.

– U rovovskoj borbi oni su imali širinu i iskustvo. Imali smo problema, nije igrao Cindrić i nismo imali raspoložene vanjske igrače. Na kraju smo poklekli. No, treba čestitati igračima za dobru igru koju su prikazali tijekom cijelog turnira – rekao je Červar za RTL.

– Borili smo se, ništa im ne zamjeram. Za zlato je trebalo malo više širine. Njihov vratar se stvarno dobro držao. Na kraju nismo izdržali i pali smo zadnjih pet minuta.

Osvrnuo se i na karijeru.

– U životu ne možeš sve dobiti, moraš se zadovoljiti s onim što imaš. Zahvalan sam i ne mogu se ništa žaliti. Mogu s ponosom gledati na karijeru. Nemam si što predbaciti. Više neću voditi ekipu, niti na Euru niti na Svjetskom prvenstvu – koji očito namjerava još voditi Hrvatsku u kvalifikacijama za OI i na Olimpijskim igrama.

Izbornikov ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom istječe iza nakon Olimpijskih igara.

Kome je posvetio ovaj uspjeh?

– Posvećujem ga svojoj obitelji.

Je li se Červar oprostio, bilo je pitanje Karačiću.

– Nakon ovoga prvenstva? Ne znam ništa od tome – rekao je Karačić.

R.I. /Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi lino červar

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije