Kategorije Sport

Livaković na ljeto napušta Dinamo! Velikan sprema veliku ponudu za maksimirsku zvijezdu

Širi dalje

Dinamo bi na ljeto mogao ostati bez svoje jedinice, a možda i prve zvijezde momčadi, Dominika Livakovića. Prema pisanju talijanske Gazzette Delllo Sport za prvog vratara Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije je zainteresiran talijanski div Milan.



Livakovića se u neslužbenim krugovima spominjalo kao potencijalnu želju Milana još dok je tamo bio Zvonimir Boban.

Klub u kojem su Ante Rebić i Mario Mandžukić očito voli Hrvate pa tu koloniju želi povećati s Livakovićem kojeg vide kao idealnu zamjenu za Gianluigija Donnarummu s kojim se bore oko potpisivanja novog ugovora. Za sada to nije postignuto pa Donnarumma na ljeto može otići besplatno.

Ode li prvi vratar Milana, Rossoneri će se naći u nezavidnoj poziciji, a Livakovića vide kao jednog od golmana koji bi ga lako i kvaliteno mogao zamijeniti. Ove sezone Livi briljira u Europi s Dinamom i slovi za ponajboljeg vratara u Europskoj ligi, a nebrojeno se puta iskazao i na vratima hrvatske nogometne reprezentacije.

Livaković je navodno velika želja Milanovih direktora Paola Maldinija i Rickija Masare, a osim hrvatskog golmana u igri su još i Juan Musso iz Udinesea, Mike Maignan iz Lillea, Pierluigi Gollini iz Atalante i Alex Meret iz Napolija. Osim što je Livaković kao prvi vratar svjetskih doprvaka najzvučnije ime, ujedno je i među najpovoljnijima.

Dinamo bi ga prodao za 15-20 milijuna eura što je daleko manje no što traže ostali, a problem ne bi trebala biti ni njegova plaća koja u Dinamu iznosi oko 600.000 eura godišnje. Milan će mu bez problema dati nekoliko puta više.

Što se Donnarumme tiče, njegov zastupnik Mino Raiola je namučio Milan u pregovorima, a sada traži nemoguće. Klub mu je ponudio čak osam milijuna eura po sezoni, što je dva milijuna više no što ima sada, no Raiola i Donnarumma traže najmanje 10 milijuna po sezoni.

Kako u redu već čekaju Chelsea, PSG i ostali bogataši, nije teško zaključiti da se Talijan neće zadržati u Milanu.

Livaković je već više puta bio spominjan u kontekstu transfera, prvobitna je projekcija bila da ode prošloga ljeta, no pandemija je pomaknula Euro, poremetila tržiše, potresla klupske budžete na razne načine. Tako je i Livaković ostao u Dinamu, ali sve je izvjesnije da će na kraju sezone završiti njegova uspješna era u modrom dresu.

Dinamo slučajno unaprijed doveo Ivana Nevistića, Modri su ga kupili upravo zato da naslijedi Livakovića.

Megy M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije