Kategorije Sport

LIVERPOOL – PORTO 2:0 Lovren i ekipa uvjerljivi, Redsi korak do polufinala Lige prvaka

Širi dalje

Liverpool je slavio protiv Porta u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka s 2:0. Još uvjerljivije od samog rezultata bila je izvedba sastava Jurgena Kloppa, nakon koje Porto može biti zadovoljan takvim porazom.



Navijači Liverpoola čekali su manje od pet minuta na vodstvo u susretu protiv portugalskog sastava. Firmino je poslao povratnu loptu na rub kaznenog prostora, Naby Keita je pucao, a lopta se od Torresa odbila i prevarila Ikera Casillasa.

U 26. minuti Alexander-Arnold je dobio sjajnu loptu u prostor na desnoj strani napada, te je u srcu peterca neometanog pronašao Firmina, koji posprema loptu u mrežu za 2:0.

Odmah na početku nastavka Liverpool je preko Manea zabio i treći pogodak, ali je poništen zbog zaleđa i to uz pomoć VAR tehnologije.

Do kraja susreta Liverpool je dominirao travnjakom, držao utakmicu pod kontrolom i u Portugal odlazi sa sigurnom prednošću.

Treba istaknuti i napadača Porta Maregu, koji je promašio čak četiri velike prilike na utakmici za kojima će Porto  jako žaliti.

Ova dva suparnika sastali su se i lani u osmini finala, a tada je Liverpool bez teškoća prošao dalje s ukupnih 5-0. Uzvrat se igra već idućeg tjedna u srijedu.

Sutra se sastaju Manchester United i Barcelona te Ajax i Juventus.

LIVERPOOL – PORTO 2:0

Strijelci: 1:0 Keita (5), 2:0 Firmino (26)

Pred 50.000 gledatelja na stadionu Anfield sudio je Antonio Mateu Lahoz iz Španjolske.

LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, LOVREN, Van Dijk, Milner – Fabinho, Henderson, Keita – Salah, Mane (Origi, 73)- Firmino (Sturridge, 82)

PORTO: Casillas – Maxi (Fernando, 77), Felipe, Militão, Alex Telles, Corona, Danilo, Óliver (Costa, 73), Otávio, Marega, Soares (Brahimi, 64)


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

2 sata prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

5 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

6 sati prije