Kategorije HrvatskaSport

Ludbreg s oduševljenjem dočekao Saru Kolak: Suze na dočeku, pločica s rezultaom za sjećanje

Širi dalje

Ludbreg je s oduševljenjem dočekao Saru Kolak koja je osvojila je brončanu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu i time oborila vlastiti rekord.



Nije nedostajalo suza i osmijeha koje je Sara dijelila sa obitelji, prijateljima  i sugrađanima.

Na Europskom prvenstvu u finale je ušla s trećim rezultatom iz kvalifikacija da bi u finalu osvojila broncu. Nakon dvije serije bila je na osmom mjestu, a u trećoj seriji, koplje joj je letjelo 63.50 metara, srušivši tako vlastiti rekord. Time se popela na drugo mjesto, iza Bjeloruskinje Tatsiane Khaladovich koja je na kraju osvojila zlato s hicem od 66.34 metara iz druge serije.

– Ovo mi je jedno od najboljih natjecanja, gdje sam ostvarila nejbolji uspjeh u karijeri. Na tome se ne može stati i treba ići sve dalje. Konkurencija je bila jaka. Natjecati se sa svjetskom rekorderkom olimpijskim prvakinjama je izazov i velika čast – izjavila je Sara.

Na dočeku je bio i gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić koji je rekao:

– Ovo je bilo nešto posebno, svi smo strepili kako će to završiti i držali palčeve. Naša Sara je ludbreški biser, ludbreško zlato. Iako je ova medalja brončana, ona za nas ima zlatni sjaj.

Ove godine Sara je također na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Ptuju postavila hrvatski rekord u bacanju koplja rezultatom 60 metara i 24 centimetra, a na Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu u Splitu popravila je rezultat i bacila koplje 62,75 metara te se plasirala na Olimpijadu.

AUTOR: Sonja Ognejnović/ Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi sara kolak

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije