Kategorije Sport

Manchester City razbio Real za finale Lige prvaka s Interom

Širi dalje

Manchester City  s uvjerljivih je 4:0 pobijedio Real Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka i tako s ukupnih 5:1 izborio finale, u kojem će 10. lipnja u Istanbulu igrati protiv milanskog Intera. Junak je s dva pogotka bio Bernardo Silva, a u strijelce su se upisali i Manuel Akanji i Julian Alvarez.



City je potpuno dominirao u uvodnim minutama i već u sedmoj minuti zaprijetio preko Rodrija, čiji je udarac otišao malo pored gola. Nastavilo se šansama Erlinga Haalanda, koji je dvaput pucao glavom, ali ga je oba puta sjajnim obranama zaustavio Thibaut Courtoisa.

Ipak, spasa Realu nije bilo u 23. minuti. Lijepu akciju odigrali su Cityjevi nogometaši, a Kevin De Bruyne

je odličnim dodavanjem uposlio Bernarda Silvu, koji se na desnoj strani šesnaesterca izvukao na udarac i silovito pogodio bliži kut Courtoisovog gola.

Nakon toga se Real malo probudio te je u 35. minuti Toni Kroos fantastičnim pokušajem s otprilike 25 metara uzdrmao gredu, ali svega dvije minute kasnije City je zabio za povećanje prednosti. Bila je to brza akcija, ovaj put po lijevoj strani, pucao je Ilkay Gundogan, a lopta se od bloka odbila ravno na glavu Silve, koji je preciznim udarcem pogodio za 2:0.

U drugom dijelu dominacija Cityja nije bila tako izražena. Momčad Pepa Guardiole ipak je igrala nešto opreznije, no Real to nije uspio iskoristiti te se može reći da nijednom nije ozbiljnije zaprijetio golu domaćih.

S druge strane, kako se Real sve više otvarao, City je postajao opasniji u tranziciji. Tako je Haaland u 73. minuti propustio ogromnu priliku nakon što ga je Gundogan izbacio jedan na jedan s Courtoisom. Realov vratar zaustavio ga je uz pomoć grede.

Unatoč tome, City je svega dvije minuta kasnije uspio postići pogodak. De Bruyne je ubacio iz slobodnog udarca, Manuel Akanji je lagano dodirnuo loptu glavom, a Eder Militao ju je skrenuo u vlastitu mrežu. Isprva je upisan autogol Militau, ali na kraju je dodijeljen gol Cityjevom stoperu. Konačnih 4:0 postavio je Julian Alvarez. Phil Foden gurnuo ga je u čistu šansu, a Argentinac nije pogriješio.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rafalei će sutra letjeti nad Hrvatskom. Evo gdje ih sve možete vidjeti

Dva hrvatska Rafalea će u srijedu 1. svibnja 09:00 do 11:00  u čast vojno redarstvene…

51 minuta prije

Plenković potvrdio: “Novih izbora neće biti, pobjednici formiraju vladu”

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke najavio je da će sutra građani moći vidjeti…

1 sat prije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

4 sata prije