Kategorije Sport

Modrić i Rakitić među 50 najboljih nogometaša svijeta!

Širi dalje

Napadač španjolskog prvoligaša i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo zaokružio je sjajnu 2016. godinu nagradom za najboljeg nogometaša svijeta u godišnjem izboru koji provodi Goal.com, dok  je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić zauzeo 18. mjesto, a još jedan hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić 48.



Ronaldo je, nakon impresivnih 12 mjeseci, iza sebe ostavio Barcelonina napadača Luisa Suareza i Atleticova Antoinea Griezmanna. Prošlogodišnji pobjednik Goal 50 izbora Lionel Messi pao je na četvrto mjesto, što je prvi put u osmogodišnjoj povijesti ovoga izbora da nije među prvom trojicom.Luka Modrić je s Realom osvojio Ligu prvaka i jedan je od nositelja igre Kraljevskog kluba, kao što je i Rakitić u Barceloni s kojom je osvojio naslov prvaka Španjolske.

Goal 50 listu sastavilo je više od 500 novinara sa Goal.com iz cijeloga svijeta. Goalovi su stručnjaci sagledali detaljno igrače u svim segmentima, ocijenivši ih prema kvaliteti, konstantnosti, izvedbama u velikim utakmicama, dosadašnjim karijerama, ali i uspjesima njihovih klubova i reprezentacija.

Ronaldo je ove godine osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo, sezonu 2015./16. završio je s 51 golom u svim natjecanjima, dok je u Francuskoj postao jedini igrač u povijesti koji je zabijao na četiri Eura. Izjednačio je i rekord po broju golova u povijesti EP-a, iako je u finalu rano izišao zbog ozljede. “Čast mi je opet primiti ovo priznanje. Nije to samo moje, nego svih mojih suigrača u Realu i reprezentaciji. Jako sam sretan i ponosan. I kod ove nagrade, kao i dosad, ništa se ne može postići bez ambicije, truda i momčadi, kolega koji vas podržavaju iz dana u dan. To je najvažnije”, kazao je Ronaldo primajući nagradu.

Barcelona je osvojila dvostruku krunu, ali Lionela Messija je nadmašio Luis Suarez, najboljom sezonom karijere.Ispred Messija je i Antoine Griezmann, koji je, iako je zabio manje golova nego Messi, igrao ključnu ulogu u pohodu Atletica na finale Lige prvaka sa sedam golova, dok je na Euru zabio šest i imao dvije asistencije, zbog čega je bio i najbolji igrač i najbolji strijelac turnira.

Većina igrača na Goal 50 listi igra u ligama petice: 19 u La Ligi, 14 u Premier ligi, devetorica u Bundesligi, šestorica u Serie A i jedan u Ligue 1. Izvan toga jedino je River Plateov Lucas Alario

, na 50. mjestu.

Maxportal/Hina/foto:Getty Images


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije