Kategorije Sport

Najluđa utakmica Lige prvaka: Totenham u drami izbacio City!

Širi dalje

U “ludoj” uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici punoj preokreta u Manchesteru Tottenham je izgubio od domaćina Cityja s 4:3, ali je zbog pravila o golu u gostima zahvaljujući pobjedi 1:0 na svom terenu izborio polufinale Lige prvaka, postavši sedmi engleski klub u povijesti kojem je to uspjelo!



Liverpool prošao Porto s ukupnih 6:1 i izborio polufinale

Strijelci su za City bili Raheem Sterling (4, 21), Bernardo Silva (11) i Sergio Aguero (59), a za Tottenham su zabili Son Heung Min (7, 10) i Fernando Llorente (73).

U Manchesteru je utakmica počela kao da se radi o rukometu, a ne nogometu jer su čak četiri gola pala u prvih 11 minuta. Krenulo se golom Sterlinga već u četvrtoj minuti, kada je napadač Citya sa 16 metara precizno pogodio lijevi kut vrata gostiju. No, odmah se ukazao Južnokorejanac Son, koji je prvo u sedmoj minuti znalački iskoristio pogrešku obrane Citya za 1:1, a u 10. minuti je preciznim udarcem u same rašlje zabio svoj drugi gol u samo tri minute.

Golijada se nastavila u 11. minuti, kada je Bernardo Silva zabio za 2:2, ali uz puno sreće jer je lopta pogodila braniča i prevarila vratara Llorisa. U 21. minuti City vodi s 3:2 – nakon ubačaja De Bruynea na drugoj je vratnici Sterling, koji lako postiže svoj drugi gol na utakmici.

U 59. minuti Aguerro snažnim i preciznim udarcem pogađa za 4:2 na oduševljenje prepunog Ettihada. No, Tottenham se nije predavao i u 73. minuti Španjolac Llorente nakon kornera tijelom ubacuje loptu u mrežu za 4:3, što je rezultat koji je goste vodio u polufinale. Taj gol se dugo provjeravao VAR-om jer se činilo da je Llorente igrao rukom, ali je napokon ipak priznat.

U 93. minuti Sterling postiže gol za prolaz i veliko slavlje, ali ga turski sudac i VAR poništavaju zbog ofsajda. Guardiola i njegovi igrači bili su u polufinalu 20-ak sekundi, a onda je gol poništen i to je bio kraj!

U polufinalu će igrati Barcelona – Livepool i Tottenham – Ajax.

R.I./Foto:getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

6 minuta prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

1 sat prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

2 sata prije