Kategorije Sport

NIGERIJA – ISLAND 2:0 Hrvatska u osminu finala ide kao prva, Nigerijci se vratili u igru

Širi dalje

U susretu drugoga kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Nigerija je u Volgogradu svladala Island sa 2:0 (0:0).



Oba pogotka za Nigeriju postigao je Ahmed Musa u 49. i 75. minuti.

Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske, koja je 3:0 pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala. Island je treći s jednim bodom, koliko ima i posljednja četvrta Argentina.

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena u kojemu niti jedna momčad nije uspjela stvoriti priliku za pogodak, nastavak je donio bolji nogomet, a Nigerija je bolju igru okrunila s dva gola Muse. Prvoga je napadač moskovskog CSKA postigao nakon što je sjajno primirio loptu koju je s desnog krila u kazneni prostor ubacio Moses, a drugoga kada se na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldorssona.

Minutu prije drugog pogotka Musa je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke, kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Hrvatskoj će tako za potvrdu prvoga mjesta u skupini D biti potreban bod iz posljednje utakmice protiv Islanda koja je na rasporedu 26. lipnja u Rostovu na Donu (20 sati), a Vatreni bi mogli završiti kao pobjednici skupine i uz poraz od Islanda ukoliko istodobno Nigerija ne pobijedi Argentinu u Sankt Peterburgu. Čak i ako Hrvatska izgubi od Islanda, a Nigerija svlada Argentinu Hrvatskoj prvo mjesto može izmaknuti samo ako kombinirana razlika na ta dva susreta bude pet golova ili veća.

NIGERIJA – ISLAND 2-0
Pred 44.000 gledatelja na Volgograd Areni sudio je Matt Conger iz Novog Zelanda.
Strijelac: 1-0 Musa (49), 2-0 Musa (75)
Promašeni penal: Sigurdsson (Isl,83)

NIGERIJA: Uzohu – Balogun, Ekong, Omeruo – Ndidi, Mikel, Etebo (Iwobi, 90)- Idowu (Ebuehi, 46), Moses – Iheanacho (Ighalo, 86), Musa
ISLAND: Halldorsson – Magnusson, R. Sigurdsson (Ingasson, 65), Arnason, Saevarsson – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Skulason, 87), Gislason – Finnbogason, Bodvarsson (Sigurdarsson, 71)

Rezultati by SofaScore


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

49 minuta prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

2 sata prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije