Kategorije Sport

Novost u nogometu, prvi put pokazan bijeli karton! Evo čemu služi?

Širi dalje

Žuti i crveni kartoni sastavni su dio nogometne igre kakvu poznajemo, a portugalska sutkinja na utakmici ženskih ekipa Sportinga Benfice iznenadila je brojne navijače  pokazavši bijeli karton. Prvi u povijesti!



Glavna sutkinja utakmice portugalskog Kupa između ženskih ekipa Benfice i Sportinga (5:0) pri kraju prvog poluvremena pokazala je bijeli karton, i to liječničkim službama oba kluba.

Bijeli karton je novost u nogometu i njime želi potaknuti fair-play.  Za razliku od žutog i crvenog kartona, bijeli nije namijenjen za kazne, već za pohvale ekipama.

U utakmici Benfica – Sporting pokazan je nakon što su obje medicinske službe reagirale kada je jednoj igračici bilo slabo. Engleski mediji pišu kako je ovo prvi put u povijesti da je pokazan bijeli  karton.

Na snimci na Twitteru  vidljivo je kako jednom medicinskom djelatniku nije jasno zašto mu je pokazan bijeli karton. Publika je, pak, reagirala pljeskom i očito su znali zašto službi bijeli karton.

Benfica je uvjerljivo slavila, a po dva pogotka postigle su Ana Vitoria i Jessica Silva, dok je preostali dodala Christy Ucheibe. Utakmica je odigrana na stadionu La Luzu pred više od 15 tisuća gledatelja, čime je postavljen rekord po posjećenosti ženskog meča u Portugalu.

Megy M. /Foto: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

20 minuta prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

2 sata prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

3 sata prije