Kategorije Sport

Objavljena lista najboljih trenera, Dalić pri vrhu, izbornik Srbije na dnu

Širi dalje

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od početka Europskog nogometnog prvenstva Njemačkoj.  Prvenstvo otvaraju domaćin Njemačka i Škotska 14. lipnja, a  Hrvatske protiv Španjolske igra 15. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.



Prestižni magazin FouFourTwo objavio je popis najboljih nogometnih izbornika reprezentacija sudionica Eura. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić  je  na visokom petom mjestu.

Na samom vrhu nalazi se francuski izbornik Didier Deschamps, slijedi talijanski izbornik Luciano Spalletti, a ispred Dalića su još svrstani Julian Nagelsmann (Njemačka) i Gareth Southgate (Engleska).

Iza Dalićevih leđa nalaze se Roberto Martinez 

(Portugal), Domenico Tedesco (Belgija), Luis de la Fuente (Španjolska), Kasper Hjulmand (Danska), Marco Rossi (Mađarska) …

Stojković na dnu

Slovenski izbornik Matjaž Kek zauzeo je 20. mjesto, a na posljednjem 24. mjestu nalazi se izbornik srpske reprezentacije Dragan Stojković. 

Uz ime svakog pojedinog izbornika nalazi se kratak komentar, a uz Dalićevo ime tako stoji:

“Čovjek je koji stoji iza najvećeg uspjeha Hrvatske na velikim turnirima (srebro s SP-a 2018.), Zlatko Dalić je već skoro punih sedam godina na čelu hrvatske reprezentacije. Njegova je reprezentacija ispala u 1/16 finala Eura 2020. godine, ali se dosljednost uspjeha sa zemljom koja broji manje od četiri milijuna stanovnika mora pohvaliti.”

“Hrvatske superzvijezde poput kapetana Luke Modrića nisu nimalo mlađe, ali to nikad nije momčad koju treba olako shvatiti pod Dalićem”, stoji u tekstu na FourFourTwou.

D.M. /Foto: hns


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jesu li utemeljene tvrdnje JU Jasenovac o sastanku predstavnika Njemačkoga Reicha i NDH 4. lipnja 1941.?

Na mrežnim stranicama Javne ustanove Spomen-područja (JUSP) Jasenovac u nekoliko se članaka spominje sastanak predstavnika…

37 sekundi prije

SVE SNIMIO I OBJAVIO: U zatvor jer je zapalio hrvatsku zastavu

Osumnjičeni je 18. svibnja predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njega…

54 minute prije

Plenković: Čast nam je raditi za Hrvatsku, ovo je pet prioriteta novog mandata

Premijer Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak, na početku prve sjednice Vlade u svom trećem…

56 minuta prije