Penavi na Fejsu pišu da je izdajnik, drugi ga hvale: “Važno je da nema četnika Pupovca”

10 svibnja, 2024 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je Ivana Penava na Facebooku potvrdio koaliciju Domovinskog pokreta s HDZ-om, u komentarima su se javili brojni  birači i simpatizeri Domovinskog pokreta, ogorčeni tim potezom. No bilo je i onih koji podžavaju odluku DP-a.



“Pregovarački timovi HDZ-a i DP-a su postigli dogovor o parlamentarnoj većini, i sastavljanju izvršne vlasti odnosno buduće Vlade. Sporazum je baziran na dogovoru Domovinskog pokreta, HDZ-a, dijela pripadnika manjina, odnosno zastupnika manjina i partnera”, objavio je Penava i javnost upoznao o resorima koji pripadaju DP-u.

“Što se tiče resora, kad je u pitanju Domovinski pokret, govorimo o tri ključna resora koja smo komunicirali u vremenima i prije samih izbora. Pod broj jedan ministarstvo demografije. S obzirom na program DP-a jasno smo stavljali do znanja da demografski slom koji doživljavamo u Hrvatskoj doživljavamo kao problem broj jedan i drago nam je što smo postigli dogovor za ovaj resor. Jednako tako, resor poljoprivrede(…)

Treći resor koji smo kroz pregovaračke timove uspjeli dogovoriti, oko čega smo se dogovorili,  je ministarstvo gospodarstva, u svom suštinskom dijelu gospodarstva, poduzetništva, energetike, proizvodnje ,industrije i svega drugoga što je sama suština. Dakle, bez ovog dijela koji se tiče ekologije, odnosno zelenih politika”, objavio je Penava.

Spomenuo je i SDSS:

“Jasno smo komunicirali razloge zašto smo protiv SDSS-a (…)  to je pitanje financiranje tiskovina poput Novosti koje za proračunski novac hrvatskih građana napadaju temelje Republike Hrvatske, a sve pod krinkom tiskovine koja bi trebala promovirati vrijednosti nacionalnih manjina.

Gospodo draga, tu se ne slažemo i neće biti politika nerazumljivih širem krugu ljudi. Apsolutno uvažavamo sve političke opcije, spremni smo s njima razgovarati, ali pratimo svoje politike i na njima ćemo inzistirati.”

Postignut je dogovor o parlamentarnoj većini!

Postignut je dogovor o parlamentarnoj većini!

➡️Pregovarački timovi HDZ-a i DP-a su postigli dogovor o parlamentarnoj većini, i sastavljanju izvršne vlasti odnosno buduće Vlade. Sporazum je baziran na dogovoru Domovinskog pokreta, HDZ-a, dijela pripadnika manjina, odnosno zastupnika manjina i partnera.

👉Što se tiče resora, govorimo kad je u pitanjuDomovinski pokrett o tri ključna resora koja smo komunicirali u vremenima i prije samih izbora. Pod broj jedan ministarstvo demografije. S obzirom na program DP-a jasno smo stavljali do znanja da demografski slom koji doživljavamo u Hrvatskoj doživljavamo kao problem broj jedan i drago nam je što smo postigli dogovor za ovaj resor. Jednako tako, resor poljoprivrede. Dakle, samodostatnost u proizvodnji hrane, povezanost za demografiju i naseljavanje ruralnih prostora, kojih nema bez dobre kvalitetne razvijene poljoprivredne proizvodnje. Apsolutno, jedan velik problem, težak problem, problem koji se rješava u Hrvatskoj dulje od 30 godina i nije riješen kvalitetno. Spremni smo se uhvatiti u koštac s tim izazovom. Zato smo tu i nadamo se i sigurni smo da ćemo uspjeti tu problematiku dovesti na jedan zadovoljavajući nivo koji će moći biti moguće pratiti kroz vrlo jasne brojke, vrlo jasnu dinamiku povećanja te proizvodnje i ispunjavanje zacrtanih ciljeva.

❗Treći resor koji smo kroz pregovaračke timove uspjeli dogovoriti, oko čega smo se dogovorili, ministarstvo je gospodarstva, u svom suštinskom dijelu gospodarstva, poduzetništva, energetike, proizvodnje ,industrije i svega drugoga što je sama suština. Dakle, bez ovog dijela koji se tiče ekologije, odnosno zelenih politika.

👍Osim toga i na ovo sve dogovorena je u određenoj mjeri i učešće odnosno kvota koja će se primjenjivati i kroz druge strukture vlasti, ali za te sve detalje je potrebno više vremena i za to ćemo iskoristiti dane i tjedne koji su pred nama. Prvi korak svakako je prikupljanje potpisa za sastavljanje parlamentarne većine, vezano za to dogovor je takav da će Domovinski pokret podržati i u samom Saboru kandidata za predsjednika iz redova Hrvatske demokratske zajednice, a Domovinski pokret će imati potpredsjednika Hrvatskog sabora. Državne tajnike još nismo detektirali, ali sukladno dogovorenim kvotama koje su 20 posto, govorimo tu o nekakvih desetak tajnika.

👉Mi imamo problem sa SDSS-om, ali to je isključivalo bilo kakav problem sa srpskom manjinom. Mi smo apsolutno za to da se svaka manjina osjeća ugodno. S druge strane, jasno smo komunicirali razloge zašto smo protiv SDSS-a. Njihove i naše politike su nespojive.

➡️Ostaje točka na kojoj ćemo inzistirati, a to je pitanje financiranje tiskovina poput Novosti koje za proračunski novac hrvatskih građana napadaju temelje Republike Hrvatske, a sve pod krinkom tiskovine koja bi trebala promovirati vrijednosti nacionalnih manjina. Gospodo draga, tu se ne slažemo i neće biti politika nerazumljivih širem krugu ljudi. Apsolutno uvažavamo sve političke opcije, spremni smo s njima razgovarati, ali pratimo svoje politike i na njima ćemo inzistirati.

#IvanPenava
#Domovinskipokret 🇭🇷

Objavljuje Ivan Penava u Srijeda, 8. svibnja 2024.

Komentari na Penavinu objavu izazvali su veliki interes javnosti. Ljevičarski mediji prenose samo uvrede, kojih je bilo u velikom broju (najviše se spominjala riječ izdaja), ali nije mali broj onih koji čestitaju Penavi na “odličnom izbornom rezultatu i ulasku u vlast” i eliminaciji “četnika Pupovca”.

Od oko 500 komentara u trenutku pisanja teksta, oko 60 posto je negativnih.

POZITIVNI KOMENTARI:   

“Samo naprijed, Gradonačelniče”

“Cijenjeni gospodine Ivan Penava Čestitam od srca. Domovinski Pokret je naj veći dobitnik izbora. Na žalost pojedinci to ne mogu shvatiti”

“Bravooo Penava bitno mi je da cetnika nema u vladi i da ne uzimaju lovu za svoj smrdljivi list Novosti  Hvaljen Isus i Marija”

“Bravo. Samo naprijed. Bravo za DP!”

“Kad ljudi naprave ono sto je Ivan Penava napravio za HR onda imaju svako pravo kritizirati njegove odluke.”

“Čestitke od srca! Samo hrabro naprijed uz Božju pomoć, sve će biti dobro! Molimo se mnogi za Vas i vjerujemo da ćete mnogo toga uspjeti promjeniti na bolje, samo mudro i neka vas sve vodi Duh Sveti!!!”

“Bravo predsjedniče. Drago mi je da se većina u saboru i učešće u vladi privodi kraju. Svi bi mi htjeli više od onoga što smo iskomunicirali ali ne smijemo biti nezadovoljni. Ja, osobno ovo vidim kao šansu da sada, kad smo unutra, budemo korektiv politici HDZ-a i da svojim prisustvom učinimo Hrvatsku boljim mjestom za život našeg čovjeka. Puna podrška Ivane, od Domovinskog pokreta Rab”

“Čestitke presjednice i hvala što ste ostali dosljedni nacelima koje ste zastupali u kampanji..uz vas smo puna podrška”

NEGATIVNI KOMENTARI:

“Cijeli izbori su prijevara: i rezultati izbora i ovaj dogovor. Ako nitko ne može smisliti HDZ, kako su oni uopće pobijedili, a vi najgoru stranku podržavati? Sramota.”

“Jednom ste me preveslali, nećete vise. Smradu!”

“Mrš, izdajice i prodane duše.”

“Nikada više glas za DP.”

“Novi Zekanović, kome sam ja dao glas.”

“Što su birači birali?”

“Jučer su gamad, danas je najbolji premijer. Samo imbecili su glasali za ovu prevaru.”

“Foteljaški pokret, baš ste ljige”.

“Izdajnik, obraz đon”.

“Dobro vas je Plenković namagarčio. Neka je, prevarili ste nas. Obećali ste da ćete voditi resore MUP, kulturu i pravosuđe, a dobili ste izmišljenu glupost.”

“Manipulatori i lažljivci, sve za fotelju”

“Podržavaju te samo oni koji podržavaju i HDZ, svi koji su ti dali glad, dali su ti ga jer ste govorili da nećete s HDZ-om.”

“DP se nasukao. Plenković je ipak igrač.”

“HDZ1 + HDZ2 = 4 iduće godine s*anja. Prvi koji bude s*ao protiv HDZ-a u Slavoniji, treba ga napucati nogom u guzicu.”

“S vama će završiti isto kao s Mostom”.

“Vratite nam glasove, sramota”.

“A da vam skupljamo pare pa da se ne bavite politikom?”

“E nećeš više izdajico.”

“Ti si Juda, politički si se ubio.”

M.M. /Foto:


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->