Kategorije Sport

Plavi dio Manchestera slavi, City obranio naslov prvaka

Širi dalje

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka Engleske nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili Brighton & Hove Albion 4:1 i okončali prvenstvo s bodom više od Liverpoola koji je na Anfieldu svladao Wolverhampton 2:0



Megaskup i vrlo moćan klub, koji vodi Pep Guardiola, a koji u Engleskoj ima najmanje navijača, drugi put zaredom je osvojio titulu.

Iako je Brighton poveo golom Glenna Murraya (27′), Manchester City do poluvremena je okrenuo rezultat u svoju korist golovima Aguera (28′) i Laportea (38′), da bi u nastavku riješio utakmicu.

Momčad Pepa Guardiole pobijedila 4:1, pa ‘Redsima’ nije bila dovoljna pobjeda 2:0 protiv Wolverhamptona.

‘Građanima’ je ovo drugi trofej sezone nakon što su osvojili i Liga kupa, a 18. svibnja će imati priliku osvojiti i treću ‘kantu’ u finalu FA kupa protiv Watforda.

Počelo je sjajno za Liverpool

‘Redsi’ su u 17. minuti poveli 1:0 golom Sadia Manea i u tim trenucima momčad s Anfielda je bila prvak. Korak bliže naslovu Liverpool je stigao u 27. minuti kada je Glenn Murray nakon ubačaja iz kornera doveo Brighton u vodstvo protiv Manchestera.

No, prednost domaćina kratko je trajala. Samo 87 sekundi kasnije City je izjednačio, a gol i to 21. ove sezone zabio je Sergio Aguero. Argentincu je asistirao David Silva kojem je to bila čak 18. asistencija za Aguera.

U povijesti Premiershipa samo su tri igrača imala više asistencija točno određenom igraču. Anderton je upisao 20 asistencija Sheringhamu, a isti broj imali su i McManaman za Fowlera, te Lampard za Drogbu.

‘Građani’ su u potpunosti okrenuli rezultat u 38. minuti kada je Aymeric Laporte glavom zabio za 2:1 nakon ubačaja iz kornera, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Riyad Mahrez u 64. minuti. Za kraj priče sjajno je zabio Ilkay Gundogan iz slobodnjaka u 72. minuti.

U drugom susretu Liverpool je pobijedio 2:0, a oba gola je zabio Sadio Mane. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio. Ciyt je na koncu okončao sezonu s 98 bodova, dok je Liverpool drugi s 97 bodova.

Chelsea je na gostovanju odigrao 0:0 protiv Leicester Citya osvojivši treće mjesto, a Mateo Kovačić je igrao od 76. minute.

Arsenal je na gostovanju pobijedio Burnley 3:1, Tottenham je odigrao 2:2 protiv Evertona, dok se Cardiff oprostio od Premiershipa pobjedom na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda 2:0, a oba gola je zabio Nathaniel Mendez-Laing (23-11m, 54).

U ‘ljepotici’ zadnjeg kola Crystal Palace je pobijedio Bournemouth 5:3. Golove za domaći sastav zabili su Batshuayi (24, 32), Simpson (34-ag), Van Aanholt (66) i Townsend (81), a za goste Lerma (42), Ibe (57) i King (73).

Iz lige su već ranije ispali Fulham, Cardiff City i Huddersfield.

Rezultati by SofaScore

R.I. /Foto:getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije